Troben el cos sense vida d'Olivia, una de les dues xiquetes de Tenerife raptades pel pare

La menor i la seua germana estaven desparegudes des del 28 d’abril, quan se les va emportar el pare després de dir a la mare que no les tornaria a veure

El vaixell que participa en la recerca de les menors continua les tasques en la zona on s'han localitzat les restes humanes
El vaixell que participa en la recerca de les menors continua les tasques en la zona on s'han localitzat les restes humanes / Miguel Barreto (Efe)

La troballa del cos d'Olivia al fons de la mar, una de les dues menors segrestades pel seu pare a Tenerife des del passat 28 d'abril, ha colpit Espanya. A pesar que falten les anàlisis definitives, tot fa pensar que les restes humanes corresponen a la menor. Estaven a mil metres de profunditat, a l'interior d'una bossa d'esports llastada al fons de la mar amb una àncora. El vaixell que participava en la recerca d'aquestes dues germanes, a les quals se les va veure per última vegada amb el seu pare, va localitzar també una altra bossa buida al costat del cos, segons va informar la delegació del govern de Canàries.

La notícia ha desencadenat enèrgiques condemnes a tot Espanya en les primeres hores de conéixer-se la troballa del cos. Si finalment es confirma que les restes pertanyen a Olivia, la xiqueta de sis anys que es buscava a Tenerife, podria ser un cas més de violència vicària, és a dir, la que utilitza els fills com a una arma per a maltractar la dona.

El moviment feminista ja ha convocat concentracions, per a aquesta nit a les 22 hores, davant els ajuntaments de tot el país per a denunciar el repunt dels assassinats masclistes en les últimes setmanes i condemnar la troballa del cos d'Olivia en aigües canàries, així com l'assassinat d'una altra menor, de 17 anys, a mans de la seua exparella a la localitat sevillana de Martín de la Jara. Si es confirma, aquesta xiqueta seria la tercera víctima de la violència vicària el 2021.

En un comunicat, la Guàrdia Civil va informar ahir dijous de la troballa, per part del vaixell de l'Institut Espanyol d'Oceanografia, Ángeles Alvariño, que participava en les tasques de recerca de les dues germanes, de dues bosses d'esport amarrades a una àncora, una buida i una altra amb el cadàver d'una menor. La troballa va tindre lloc en la zona on es busca, des del passat 30 de maig, les dues xiquetes raptades pel pare a finals d'abril.

Aquest vaixell estava a punt d'esgotar les seues tasques de recerca a la zona, però la troballa d'aquestes restes humanes ha fet que prorrogue el seu treball a la zona on es va perdre l'última comunicació del mòbil de les xiquetes, després d’haver-li dit a la mare que no tornaria a veure a cap dels tres mai més. 

 

També et pot interessar

stats