Un vaixell amb un sonar i un robot submarí se sumen a la recerca de les xiquetes de Tenerife

L'embarcació de l'Institut Espanyol d'Oceanografia té un sonar de detecció lateral i el submarí pot treballar a 2.000 metres de profunditat

Agents de la Guàrdia Civil junt a la llanxa amb la qual van patir a la mar el pare i les dues xiquetes quan se'ls va perdre la pista
Agents de la Guàrdia Civil amb el vaixell amb què van eixir a la mar el pare i les dues xiquetes quan se'ls va perdre la pista / Ramón de la Rocha (Efe)

Un vaixell amb un robot submarí s’incorporarà, a partir de diumenge, a les tasques de recerca de les dues xiquetes de Tenerife que estan en parador desconegut des què se les va emportar son pare el 28 d’abril. Aquesta embarcació, de l'Institut Espanyol d'Oceanografia, té un sonar d’agranament lateral i transporta un robot submarí. El vaixell ja es desplaça a les Canàries procedent de Galícia. 

La nau i el robot submarí permetran a la Guàrdia Civil rastrejar el fons marí de Tenerife en una àrea delimitada pel geoposicionament del mòbil del pare de les xiquetes, obtingut a través d'un duplicat de la seua targeta, en la matinada del 28 d'abril, hores després que se li perdera el rastre.

El robot submarí que s’utilitzarà en la recerca d’aquests tres desapareguts pot operar a 2.000 metres de profunditat i ja es va emprar en l'observació del volcà submarí Tagoro a l’illa d’El Hierro.

Sense rastre des del 28 d'abril

El pare i les dues xiquetes van desaparéixer la nit del 28 d’abril, les càmeres del port i un vigilant van veure els tres desapareguts per última vegada eixa matinada, quan eixien en una llanxa a la mar. Abans, el pare de les menors havia entrat al port a soles amb el seu cotxe, des del qual va portar a la seua embarcació diverses maletes i bosses, i va realitzar una primera incursió a la mar. 

Quan tornava al port, la Guàrdia Civil el va interceptar i va proposar imposar-li una sanció per saltar-se el toc de queda. No obstant això, els agents no han trobat res sospitós en l’embarcació, que van trobar a la deriva hores després.

També et pot interessar

stats