Els objectes que s'han trobat en la mar són del pare de les xiquetes de Tenerife

La recerca d'Anna i Olivia, les menors desaparegudes amb el progenitor des del passat 27 de maig, s'allargarà almenys una setmana més  

Efectius policials durant la búsqueda de Tomás G. i les filles
Efectius policials durant la recerca de Tomás G. i de les filles / Europa Press

La funda nòrdica i la botella d'oxigen localitzats aquest dilluns a mil metres de profunditat marina pel vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño, que rastreja la costa de Tenerife per a trobar les xiquetes Anna i Olivia, de un i sis anys, pertanyen al pare d'elles, Tomás G. Ho ha confirmat aquest dimarts en roda de premsa la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez.

L'home, aficionat a la pesca submarina, està en parador desconegut, igual que les menudes, des del passat 27 d'abril. Fonts pròximes a la investigació han informat a Efe que ara els objectes seran traslladats al Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil, a Madrid, per a analitzar-los.

Estava previst que l'Ángeles Alvariño, que escorcolla una zona a una milla nàutica del port de Güímar per a trobar pistes sobre les dues germanes desaparegudes, acabara aquest dimarts les tasques de rastreig. La troballa ha revifat la recerca, que continuarà almenys fins al dia 14 de juny.

L'embarcació, que pertany a l'Institut Espanyol d'Oceanografia, disposa d'un sonar i d'un robot submarí. Treballa ininterrompudament de dia i de nit i, des que es va incorporar a la recerca de les menors i del seu pare, ha realitzat un rastreig en una superfície d'unes deu milles quadrades (uns 34 quilòmetres quadrats).

La zona triada per a realitzar el rastreig en la mar va ser consensuada per la tripulació del vaixell i per la Guàrdia Civil a partir del geoposicionament del mòbil de Tomás G. la nit del 27 d'abril, quan es va fer a la mar en dues ocasions. En les dos eixides va salpar a soles, sense la companyia de les filles -que estaven sota la seua custòdia-, i va ser vist quan embarcava diverses maletes i bosses que havia portat en el cotxe.

També et pot interessar

stats