Recuperen un llençol i una botella d'oxigen en la zona on busquen les xiquetes de Tenerife

Els investigadors confien que els rastreig del registre de la botella indique si pertany al pare de les menudes i principal sospitós de la desaparició, Tomas Gimeno

Una embarcació de la Guàrdia Civil participa en el dispositiu de cerca de les xiquetes
Una embarcació de la Guàrdia Civil participa en el dispositiu de cerca de les xiquetes / Europa Press

Un robot marí ha trobat un llençol i una botella d'oxigen en el fons marí de la zona on busquen Olivia i Ana, les xiquetes desaparegudes a Tenerife quan estaven sota la custòdia del pare. La Guàrdia Civil tractarà d'esbrinar si poden aportar pistes sobre les menudes, de sis i un any, les quals es troben en parador desconegut des del passat 27 d'abril. En concret s'investiga si la botella d'oxigen podria pertànyer al seu progenitor, Tomás Gimeno, que era aficionat a la pesca submarina.

La troballa, avançada pel digital Nius, la va fer vora les 14:00 hores el vaixell Ángeles Alvariño de l'Institut Espanyol d'Oceanografia dins del dispositiu de cerca de les xiquetes, que inspecciona una zona a una milla nàutica del Puertito de Güímar, la zona on es va trobar la llanxa de Gimeno a la deriva. En la mateixa zona es va poder recuperar una cadira de retenció infantil per a vehicles que s'ha comprovat que pertany a una de les xiquetes.

L'embarcació des de fa dies radiografia el fons amb un sonar i recupera amb un robot objectes susceptibles d'aportar llum sobre el cas.

En la investigació participen cada dia més de setanta persones de mitjans aeris i marítims, inclòs l'equip de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO), que lidera la investigació.

Han passat més de 40 dies des que es van veure les xiquetes per última vegada, en companyia del pare, un home de 38 anys que havia amenaçat prèviament la mare que no tornaria a veure'ls. Les càmeres de seguretat del port esportiu on tenia amarrada la seua embarcació van captar l'home carregant sis bosses a la barca, abans que se'ls perdera la pista a la mar.

La principal hipòtesi dels investigadors és que va posar fi a la vida de les menors i va afonar-les amb algun pes perquè els cossos no isqueren a flor d'aigua. En els escorcolls al domicili de Gimeno, a la localitat d'Igueste de Candelaria, s'ha trobat a faltar un cinturó de busseig de huit kilos.

No obstant això, la mare de les xiquetes manté que l'home podria haver fingit un parricidi per a guanyar temps i fugir a l'estranger. El jutjat que instrueix el cas ha dictat una orde de cerca internacional.

També et pot interessar

stats