La troballa d'una cadira infantil a la mar activa els pitjors temors sobre el segrest de dues xiquetes a Tenerife

El vaixell del pare l'han trobat a la deriva hores després que advertira l'exparella que no tornaria a veure les filles, d'un i sis anys

Agents de la policia pudicial de la Guàrdia Civil inspeccionen l'embarcació del pare de les xiquetes desaparegudes
Agents de la policia judicial de la Guàrdia Civil inspeccionen l'embarcació del pare de les xiquetes desaparegudes / Ramón de la Rocha (Efe)

El dispositiu de recerca de les dues xiquetes, d'un i sis anys, que presumptament ha segrestat el pare a Tenerife ha localitzat una cadira infantil de retenció en vehicles surant a la mar. 

Un jutjat de Güímar ha obert diligències per un presumpte delicte de segrest parental després que la mare denunciara aquest dimarts que l'exparella no havia tornat les menors. La Guàrdia Civil investiga el cas com una desaparició d'alt risc.

D'acord amb la denúncia, l'home va avisar-la per telèfon que no tornaria a veure les xiquetes ni a ell. En la mitjanit de dimarts a dimecres, les càmeres de la Marina de Santa Cruz van gravar l'home salpant a soles en el seu vaixell. L'embarcació la van trobar hores més tard a la deriva sense ocupants. Un vigilant ha informat que va veure el sospitós carregar a l'embarcació bosses i maletes.

Des d'aquest dijous un ampli dispositiu de recerca, format per mitjans de la Guàrdia Civil, Salvament Marítim i el Grup d'Emergències i Salvament, rastreja per mar, terra i aire diverses zones de Tenerife, entre la punta d'Anaga i Güímar, per a localitzar les xiquetes i el pare. Salvament Marítim ha fet una crida a totes les embarcacions que es troben en trànsit per la zona on va ser trobat el vaixell propietat de l'home, Tomás Antonio G., per si hi veuen algun indici.

La Guàrdia Civil escorcolla la finca del pare

Aquest divendres la Guàrdia Civil ha estés la investigació a la finca que té el pare a la zona d'Igueste de Candelaria. Agents del cos armat escorcollen la propietat, a la cerca de proves sobre el parador de les menors.

Al desembre la dona va queixar-se a la Guàrdia Civil que l'exparella l'havia amenaçada verbalment, però no va voler presentar denúncia. No obstant això, els agents van realitzar un seguiment d'ofici del cas i van tornar a preguntar-li al març. Llavors, la dona va dir que l'episodi de les amenaces no s'havia repetit.

També et pot interessar

stats