El govern espanyol preveu un augment de la violència masclista aquest estiu

La delegada contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, considera que "és previsible, lamentablement, i hem d'alertar-hi"

Concentració contra la violència masclista
Concentració contra la violència masclista / Efe

La delegada del govern espanyol contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, ha indicat que és previsible que continue el repunt de violència masclista i ha demanat a tots els ajuntaments, comunitats autònomes i col·lectius de dones que estiguen alerta i atents a l'estiu per a protegir les víctimes i els seus fills davant del menor indici de maltractament.

"La violència contra les dones és una pandèmia sobre una altra pandèmia" Victoria Rosell - Delegada del Govern espanyol contra la Violència de Gènere

"La violència contra les dones és una pandèmia sobre una altra pandèmia. En normalitzar-se, en alliberar-nos amb les vacunes, simplement es destapa el que hi havia darrere. Després d'un període de restriccions és com si es llevara el tap al masclisme".

Que continue el repunt "és previsible, lamentablement, i hem d'alertar-hi", ha sostingut, per a demanar a totes les institucions i a la societat que estiguen atents als indicis de violència masclista i es previnguen i s'acompanye i ajude les dones víctimes.

La valoració del risc ha de ser completa i ha de tindre en compte l’agressor, la dona víctima i els fills Victoria Rosell - Delegada del govern espanyol contra la Violència de Gènere

“La valoració del risc ha de ser completa i ha de tindre en compte l’agressor, la dona víctima i els fills. La violència vicària no s’ha d’abordar només com a un atac a la infància, o únicament com un atac a la dona, per a valorar el risc s’han de tindre en compte totes les parts”, expressava Victoria Rosell, delegada del govern espanyol per a la Violència de Gènere, en Les notícies del matí sobre la violència vicària i després de la troballa del cadàver de la menuda Olivia a les Canàries.

Rosell ha defensat que la protecció de menors i víctima ha de ser integral, perquè les dues parts es veuen afectades per la violència que exerceix l’agressor. Respecte a un possible augment dels casos de violència vicària, que s’ha cobrat la vida de 39 xiquets en els últims huit anys a Espanya, la delegada del govern espanyol per a la Violència de Gènere no creu que s'hagen incrementat, però sí la seua visibilització. 

En aquest sentit, Rosell ha indicat que la vicària és un tipus de violència masclista que “s’adapta” a la víctima per part de l'agressor, donat que aquest és algú que coneix molt bé la dona, després d’un temps haver compartit una relació i, per això, elegeix el tipus de violència que més pot ferir la dona. 

En aquest sentit, durant la seua intervenció en Les notícies del matí, ha assenyalat que, amb la violència vicària, “l’agressor canvia els colps directes a la víctima per colps als fills, perquè sap que és on més li doldrà a la mare i perquè sap que li provocarà la mort en vida”. 

Així mateix, la delegada del govern espanyol per a la Violència de Gènere ha destacat que, com a mesura per a protegir els menors de llars amb maltractament cap a la dona, la nova llei de la infància contempla la retirada de la custòdia als pares maltractadors.

També et pot interessar

stats