La vacunació dels menors de 29, sobre la taula de la interterritorial de salut

Castella i Lleó demanarà que s’autoritze les autonomies per a recuperar el toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada

Un grup de joves participa en un cribat massiu a Pamplona, després dels brots detectats entre els menors de 29 anys
Un grup de joves participa en un cribratge massiu a Pamplona, després dels brots detectats entre els menors de 29 anys / Jesús Diges (Efe)

Com abordar la vacunació de la població menor de 29 anys, el col·lectiu que ara per ara concentra la majoria dels contagis, serà un dels assumptes que abordaran les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat en la reunió setmanal que celebren aquest dimecres. La recuperació del toc de queda, com planteja alguna autonomia, serà una altra de les qüestions que es tractaran en aquest encontre, encara que ara per ara sembla que aquesta restricció horària nocturna no tirarà endavant. 

El significatiu increment de contagis en la franja de joves que estan en la vintena, franja en la qual hi ha 717 casos per cada 100.000 habitants, el que suposa més del triple que la franja de 20 anys, ha fet que algunes comunitats com Madrid, Castella-la Manxa o el País Basc, hagen avançat la vacunació dels ciutadans d’entre 20 i 29 anys. 

A aquest avanç ferm, se suma la petició d’unes altres comunitats, com Cantàbria o Extremadura, que han demanat avançar la vacunació de la població d’entre 16 i 30 anys, una reivindicació per la qual també advoquen molts experts

D’altra banda, en la reunió de la interterritorial de salut, Castella i Lleó demanarà que s’autoritze un toc de queda, entre la una i les sis de la matinada, per autonomies per a frenar la transmissió del virus i que s’implante de nou l’ús estricte de la mascareta. 

El govern espanyol descarta aquesta restricció horària nocturna. El president de l’executiu ha recalcat que, en funció de l'evolució de la pandèmia, hi ha una sèrie de respostes que poden donar les autonomies "sense necessitat d'aprovar res més del que ja està acordat entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats".

També et pot interessar

stats