La incidència acumulada valenciana és superior a la mitjana espanyola en set dels nou trams d'edat

El semàfor valencià del coronavirus dibuixa un escenari cada vegada més preocupant en el qual tots els indicadors, sense excepció, empitjoren des de fa quinze dies

Indicadors del nivell de risc / À Punt NTC
Indicadors del nivell de risc / À Punt NTC

La pandèmia no dona treva. La Comunitat Valenciana ha passat de tindre una incidència acumulada de 37,67 casos per cada 100.000 habitants el passat 4 de juny a multiplicar per més de cinc aquesta dada fins a arribar als 203,13 registrats aquest dilluns. Ha passat també de registrar la millor dada d'Espanya a estar entre les cinc on més creixen els contagis. Les dades per trams d'edat, a més, mostren com la incidència valenciana és superior en set dels nou trams d'edat, segons consta en l'últim informe del Ministeri de Sanitat.

Així, la incidència en els menors d'onze anys és de 108,98 casos per cada 100.000 habitants, més de huit punts per damunt de la mitjana del conjunt d'Espanya; En el tram d'edat de 20 a 29 anys, la incidència se situa ja en 658,17 casos, díhuit punts més que la mitjana del país. Entre els 40 i els 49 anys es registren ja 153,24 casos, 14,56 punts per damunt de la mitjana. Tot i que la incidència és més baixa a mesura que avança l'edat, la valenciana està per damunt de la mitjana espanyola també entre els 50 i els 59 anys, de 60 a 69, dels 70 als 79 anys i en el col·lectiu de més de 80 anys. Sols és inferior en els joves de 12 a 19 anys (487,36 casos enfront de 584,34 de mitjana espanyola) i en el grup de 30 a 39 anys (225,05 casos mentre al conjunt del país se situa ja en 248,89).

El semàfor valencià del coronavirus dibuixa un escenari cada vegada més preocupant. Segons aquest panell, que descriu en quin moment està la pandèmia, tots els indicadors, sense excepció, no fan més que empitjorar des de fa quinze dies.

Entre els principals criteris epidemiològics, la incidència acumulada de 203,13 situa la Comunitat Valenciana en risc alt. Però, atenció, perquè la incidència a set dies, que és la que millor avança l'evolució a curt termini de la pandèmia, ja ha escalat fins a risc extrem. Per últim, la positivitat, que també està a l'alça, frega el 10%, una xifra que correspon a risc mitjà.

Si mirem la situació assistencial, la fotografia no és tan negativa, però també s'està agreujant. L'ocupació de llits per malalts de coronavirus s'ha doblat en només set dies i ara supera el 2%. Això és risc baix. I, finalment, les UCI estan al 2,36%, una xifra esperançadora perquè és l'única que es manté en l'anomenada nova normalitat.

En conclusió, cadascun dels cinc indicadors està ara en un nivell distint, però la tendència global és ascendent.

També et pot interessar

stats