Marisa Blasco, directora de l’UCI de l’Hospital Clínic: “Tots els nous casos són de gent jove”

La presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva ha parlat amb À Punt sobre els perfils de nous contagiats de Covid-19

Entrevista amb Marisa Blanco sobre els perfils de contagiats / À Punt NTC

El macrobrot de Covid-19 ha tornat a la Comunitat Valenciana a xifres similars a les de la tercera onada de coronavirus. Les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat, amb més de 1.692 casos aquest dissabte, s’assimilen ja a les del mes de febrer. No es comunicaven tants contagis en un mateix dia des del 19 de febrer quan la Conselleria notificà 1.768 positius.  

La vacuna no evita contagiar-se Marisa Blasco - Cap del Servei de l'UCI de l'Hospital Clínic de València

En conversa amb À Punt Notícies, la presidenta de la Societat Valenciana de Medicina i directora de l’UCI de l’Hospital Clínic de València, Marisa Blasco, ha afirmat que els casos nous actualment són de gent molt jove: "L'edat mitjana d'ingressos a les UCI ha baixat moltíssim, tots per davall dels 60 anys".

Blasco ha recordat que la vacuna no evita contagiar-se, però sí patir greument la malaltia o fins i tot morir-se. "Els casos es donen en gent no vacunada o amb només una dosi i algun cas molt esporàdic de gent amb pauta completa" ha argumentat la directora de l'UCI del Clínic.

"Hi ha ingressos de gent molt jove en una situació molt greu" ha explicat Blasco qui ha recordat també el cas del jove de 18 anys ingressat a Alacant després del macrobrot causat en el viatge d'estudiants a Mallorca. Es tracta d'un fet que, en les seues paraules, demostra que “l’increment d’ingressos als hospitals” no és encara una emergència però sí que comença a “ser molt preocupant.” 

Encara que, gràcies a la vacunació, la pressió hospitalària és menor ja que a hores d'ara hi ha quasi 2.700.000 valencians i valencianes amb almenys una dosi, el que suposa que només hi haja hui 174 persones hospitalitzades, mentre que aquell 19 de febrer n'eren 1.733. A les UCI hi ha 17 persones ingressades, i el 19 de febrer n'hi havia més de 400. A més, al juliol no s'ha notificat cap mort, mentre que aquell dia morien 63 persones per Covid-19. 

També et pot interessar

stats