El macrobrot originat a Mallorca suma 1.167 positius i manté 4.796 persones en quarantena

Fernando Simón confia que l'impacte en les hospitalitzacions no siga gran, tot i que ha afegit que probablement alguns tindran que ser hospitalitzats

Simón aquest dilluns, en roda de premsa
Simón aquest dilluns, en roda de premsa / À Punt NTC
28 de juny 2021 - 19:59

El macrobrot originat a Mallorca suma ja 1.167 casos confirmats de Covid-19, la majoria transmesos a les illes, mentre que 20 o 30 són contagis secundaris. I hi ha 4.796 persones en quarantena. "Són dades impotants, que ens donen aquest toc d'atenció. Els grups que encara no estan immunitzats han de ser conscients que no estan encara immunitzats" ha dit el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Fernando Simón. El responsable sanitari ha afegit que en total aquest brot guarda relació en 5.126 viatgers de diferents orígens dels quals encara no han tornat 470 persones de Mallorca. I ha afegit que "podria haver" alguns afectats més.

El responsable sanitari ha ampliat que les dades d'aquest macrobrot no estan tenint un fort impacte encara en la incidència acumulada, però ja suponen un 5% en els contagis dels últims set dies. Simón també ha puntualitzat que aquesta situació afecta a joves de dins i fora d'Espanya.

Simón confia que l'impacte directe en les hospitalitzacions no siga gran, tot i que ha afegit que probablement alguns hauran de ser hospitalitzats i podria haver-hi alguna mort . També ha remarcat l'elevada col·laboració dels afectats. Simón ha evitat detallar els afectats per comunitats autònomes. "Espere que no tinga un impacte important", ha dit, per concloure que no s'hi pot descartar.

Simón, en qualsevol cas, ha remarcat que la població vacunada està ben vacunada i ha tranquil·litzat els ciutadans. Tot i això, ha defensat que, si es manté un mínim de precaució, creu que es pot aconseguir que el grup de persones vacunades però no immunitzades no es contagie.

El responsable sanitari també ha defensat que si s'aconsegueix immunitzar el 70% de la població a Espanya es podrà evitar la propagació de les noves variants del coronavirus. En aquest sentit, ha informat que la variant delta està incrementant la seua presència a Espanya, però no està provocant increments "significatius" en la transmissió.

D'altra banda, Simón ha explicat que Sanitat treballa en un protocol d'actuacions per a definir què és la Covid persistent i per a establir-hi un protocol d'actuació.

També et pot interessar

stats