El macrobrot de Mallorca suma ja vora 800 contagis en huit comunitats

El ministeri de Sanitat demana considerar contactes estrets totes les persones que han participat en els viatges de final de curs a l'illa

Vista d'un balcó de l'hotel Covid Palma Bellver, on s'allotgen alguns estudiants que han donat positiu
Vista d'un balcó de l'hotel Covid Palma Bellver, on s'allotgen alguns estudiants que han donat positiu / Cati Caldera (EFE)

El macrobrot de Mallorca vinculat a viatges de fi de curs suma ja prop de 800 estudiants contagiats en huit comunitats, segons la informació proporcionada pels diferents governs autonòmics.

A la Comunitat Valenciana, la xifra no ha canviat des de divendres i són 67 els alumnes contagiats. A la Comunitat de Madrid se n'han comptabilitzat 410, 70 a Galícia, 126 al País Basc, 64 a Catalunya, 20 a Castella-la Manxa i 10 a Aragó.

A Andalusia, 476 joves estan aïllats després d'haver viatjat a Mallorca en viatges de fi de curs. Divendres van començar a practicar-los tests i encara es desconeixen els resultats.

A aquestes notificacions de les comunitats autònomes cal afegir 33 positius més comunicats pel govern balear, que ha traslladat els afectats i 45 persones més a l'hospital Covid Palma Bellver. A més, hi ha altres 190 joves que podrien haver tingut una relació directa o indirecta amb el brot.

Per a aquests 190 estudiants que continuen als seus hotels s'ha establert un protocol de control en col·laboració amb la delegació de govern a Balears perquè queden aïllats a les seues habitacions a l'espera d'autorització paterna per a ser traslladats a l'hotel pont on se'ls realitzaria la prova Covid.

Cal recordar que el Ministeri de Sanitat va acordar dijous passat que les persones que hagen participat en viatges de fi de curs a Mallorca siguen considerades "contactes estrets". També demana que les persones que no han començat aquests viatges, els suspenguen.

També et pot interessar

stats