El macrobrot dels estudiants que van viatjar a Mallorca deixa almenys 67 contagis a la Comunitat Valenciana

Sanitat no descarta que la xifra continue creixent a causa dels contactes estrets que hagen pogut tindre els positius

Vaixell amb turistes a Palma de Mallorca
Vaixell amb turistes a Palma de Mallorca
25 de juny 2021 - 15:29

El brot de contagis generat arran del viatge de fi de curs d’un grup d’estudiants d’Elx a Mallorca s’eleva fins als 67 contagis, encara que no es descarta que aquesta xifra cresca més pels contactes estrets que hagen pogut tindre, segons han informat des de la Conselleria de Sanitat. 

Les mateixes fonts han precisat que tots els afectats presenten símptomes lleus. A hores d’ara continua el rastreig per a aclarir si les persones que han pogut estar en contacte amb els positius s’han contagiat. “La investigació del cas continua oberta i el nombre de contagis no està tancat”, assenyalen des del departament d’Anna Barceló. 

Així mateix, els joves que han tornat a la Comunitat Valenciana després de participar en el viatge de fi d'estudis a Mallorca amb afectats en diferents comunitats autònomes són considerats contactes estrets i, per tant, estan sotmetent-se a les proves diagnòstiques d'infecció i han de guardar quarantena 10 dies. 

Els equips de Salut Pública valencians investiguen els contactes d’aquests positius, per això els professionals estan reconstruint les activitats que van realitzar els joves durant el viatge de fi d'estudis que van fer a Mallorca entre el 12 i el 18 de juny. “Les perquisicions busquen encapsular el brot i evitar que es dissemine entre els acostats als joves”, advertien des de Sanitat respecte al procés de control del brot.

Els estudiants van viatjar el passat 12 de juny fins a Mallorca, on van estar fins al dia 18 de juny. Durant el viatge, van conviure amb estudiants d'altres comunitats autònomes, que també han notificat els seus respectius brots al Ministeri de Sanitat, i van dur a terme diferents festes i activitats lúdiques.

A la tornada, alguns estudiants van mostrar símptomes compatibles amb la Covid, moment en què es va detectar el brot a la Comunitat Valenciana.

El govern balear, per la seua banda, ha anunciat que ja ha identificat els locals on es van poder cometre irregularitats i on van estar els estudiants que van viatjar a Mallorca

Un concert de reggaeton i nou hotels expedientats

 Un concert de reggaeton, que se va celebrar a la plaça de bous de Palma, diverses festes a la costa del Arenal de Llucmajor, entre aquestes s’investiguen les que van organitzar nou hotels. Així mateix, el govern de les Balears instarà en les pròximes hores el govern central que adopte mesures legals contra les agències de viatge que hagen pogut organitzar aquestes activitats que no han respectat la normativa anti-Covid. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, també ha demanat "prudència" a la gent jove perquè insisteix que els contagis estan "en aquestes franges d'edat". 

També et pot interessar

stats