Puig demana "prudència" als joves perquè els contagis estan en aquestes franges d'edat

El cap del Consell destaca que un 70% de la població de les comarques d'interior ja haurà rebut almenys una dosi en acabar la setmana que ve

Ximo Puig, aquest divendres a Vallibona
Ximo Puig, aquest divendres a Vallibona / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat "prudència" a la gent jove perquè insisteix que els contagis estan "en aquestes franges d'edat". Ho ha dit a Vallibona, els Ports, on s'ha reunit amb l'alcalde i el veïnat, després del macrobrot de coronavirus que ha contagiat més de 400 estudiants de sis comunitats autònomes i que van coincidir en el viatge de final de curs a les illes Balears. El brot més nombrós s'ha detectat en joves madrilenys, mentre que a la Comunitat Valenciana se n'han detectat, per ara, 32 casos a Elx.

El Ministeri de Sanitat ha demanat que se suspenguen tots els viatges d'estudiants, una crida a la qual s'ha afegit el president de la Generalitat Ximo Puig que ha dit que "ara no és el moment de fer aquests viatges". Però de moment les agències de viatges no ho contemplen.

Ximo Puig ha demanat prudència als joves "perquè no estan vaunats i són una de les franges d'edat amb més índex de contagis"

A la ciutat d'Elx continuen fent les proves PCR als estudiants que viatjaren a Mallorca i els contactes estrets d'aquests per a detectar nous casos vinculats amb el macrobrot. De moment hi ha 32 positius de Covid-19 de diferents instituts il·licitans.

Els estudiants amb els quals ha parlat À Punt reconeixen que en alguns moments, com en un concert a Palma, no es van complir les mesures de seguretat. Afirma que "començaren en taules, però després se'n va anar de mare".

El major nombre està a Madrid amb 320 positius. També s'han detectat 49 al País Basc, 18 a Múrcia i 10 a Aragó. També a Galícia estudien si alguns brots detectats estan vinculats als viatges a l'illa. La majoria són casos asimptomàtics o amb símptomes lleus, per tant, amb un alt risc de contagiar altres persones de risc.

El 70% del veïnat d'interior, vacunats en una setmana

D'altra banda, Puig s'ha referit al pla de vacunació en les zones d'interior i ha destacat "un 70% de la població ja haurà rebut almenys una dosi en acabar la setmana que ve". Aquest 70% de població en comarques de l'interior suposa més de 237.000 habitants.

Segons ha explicat, el procés de vacunació en les zones rurals s'està fent amb una gran agilitat, de manera que s'està avançant al ritme de cobertura de les àrees més poblades. · De fet, hi ha zones bàsiques de salut que en aquests moments ja estan en aquestes xifres o les han superades, com Morella (70%), Xelva (76%), Cofrents (77%) i Titaigües (78%).

Mascareta als estadis

Sobre l'aplicació de la nova normativa en estadis, Puig ha dit que no saben encara com ho aplicaran, "però segur que serà obligatòria la mascareta".

També et pot interessar