El govern anuncia la tornada de públic als estadis sense limitació d'afluència la pròxima temporada

La ministra de Sanitat anuncia aquesta novetat i en recorda altres sobre l'ús de les mascaretes a l'exterior

Els jugadors del Llevant saluden a l'afició a l'estadi Ciutat de València
Els jugadors del Llevant saluden a l'afició a l'estadi Ciutat de València

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest matí en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el govern ha introduït canvis en el reial decret que canvia la Llei 2/21 i que se suprimeixen les limitacions d'afluència de públic als estadis esportius. Darias ha posat com a exemple els estadis de futbol o de bàsquet.

Darias ha ampliat, preguntada pels periodistes, que "hauran de ser les autoritats autonòmiques les que determinen els aforaments". Fins ara ha sigut el Consell Superior d'Esports, amb informes del Ministeri de Sanitat, els que determinen la presència de públic als estadis de futbol o de l'ACB. Darias també ha deixat clar que s'haurà de complir la normativa sobre l'ús de mascaretes, és a dir, seran obligatòries si no s'està a l'aire lliure i a una distància d'1,5 metres.

La ministra ha explicat també que el reial decret elimina l'obligatorietat de fer ús de les mascaretes en determinats ambients a l'exterior. L'obligació es mantenia des del juliol del 2020 per a espais interiors i exteriors per a majors de sis anys. Darias ha defensat que les mascaretes són un símbol d'aquesta pandèmia i han permés protegir la població del virus. I ha recordat que la situació ha canviat per la bona evolució de les dades de la pandèmia i la bona marxa de la vacunació massiva.

La ministra ha recordat les novetats en l'ús:

  1. No serà obligatori usar mascaretes a l'aire lliure sempre que es repecten 1,5 metres de distància, però sí que ho és en cas d'aglomeracions.
  2. Continuarà sent obligatòria als espais tancats i també al transport públic.
  3. Tampoc serà obligatòria per als usuaris de creuers i vaixells en espais oberts si es pot mantindre una distància d'1,5 metres.
  4. En concerts a l'aire lliure o esdeveniments semblants en cas d'estar dret. Per al públic assegut, si es manté una distància d'1,5 metres es podrà prescindir de la mascareta.
  5. Deixarà de ser obligatòria en aquelles residències de majors i els centres d'atenció de persones en diversitat funcional en què el 80% de les persones residents estiga vacunat. Sí que serà obligatòria per als que hi treballen i per a les visites.

Serveis com els bombers (o altres treballadors essencials) podran prescindir de la mascareta si un 80% dels treballadors està vacunat.

També et pot interessar

stats