Les Balears identifiquen els locals on van estar els estudiants contagiats i van poder haver-hi irregularitats

Estimen que l’origen del focus pot haver estat en un estudiant asimptomàtic que, en ajuntar-se amb la resta d’alumnes, podria haver transmés el virus

Un complexe turístic d'una localitat costanera de Balears en una imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu d'un complex turístic costaner de les Balears

El govern balear ja ha identificat els locals on es van poder cometre irregularitats i on van estar els estudiants que van viatjar a Mallorca per a celebrar la fi del curs i que s’han contagiat de coronavirus en un dels majors brots actuals de contagis, que s’ha estés en sis comunitats autònomes, inclosa la valenciana, i afecta ja 470 alumnes. D’aquest grup, 32 adolescents són d’un institut d’Elx

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de Balears, Iago Negueruela, ha explicat que ja "s'està actuant" i analitzant les dades que s'enviaran als "cossos d'inspecció pertinents". "Veurem les conseqüències del que es puga comprovar", ha dit el titular de Turisme, que ha recordat que hi ha sancions "altíssimes" a les Balears per incompliments de la normativa Covid.

El govern balear creu que aquests brots entre estudiants podrien tindre origen en un visitant asimptomàtic, ja que no s'han detectat casos a les Balears. "Sembla que alguna de les persones va vindre amb el virus i, en fer els grups, es va transmetre", ha dit. Pel que sembla, els estudiants van coincidir a les illes en viatge d'estudis, es van relacionar entre ells i van participar en diferents esdeveniments multitudinaris.

Aquest brot és un dels majors de les últimes setmanes. Madrid ha confirmat 320 positius, però no descarta que la xifra cresca pels contagis que hagen pogut transmetre els estudiants a les seues famílies. A més, Euskadi ha notificat 49 contagis vinculats a aquest brot, Múrcia 18 casos, la Comunitat Valenciana 32 positius i Aragó 10 casos. A més dels contagis d’aquestes autonomies, Galicia ha identificat també 50 positius. En total, hi ha 470 contagis diagnosticats. 

Armengol demana proves en origen als britànics

D’altra banda, i amb la finalitat d’evitar la importació de casos de Covid, la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha instat Sanitat Exterior, a través del seu compte de Twitter, a “exigir” proves diagnòstiques de coronavirus en origen als britànics que visiten les illes. 

La presidenta feia aquesta petició després que el Regne Unit haja inclòs les Illes Balears en la llista verda de destinacions turístiques per la Covid-19, la qual cosa fa preveure una major afluència de visitants britànics perquè els que vagen a les Balears no hauran de guardar quarantena en tornar al seu territori. 

Armengol ha afirmat que és "necessari que l'Estat protegisca la bona situació sanitària de Balears" i, per a això, que Sanitat Exterior, que depén del Ministeri de Sanitat, vetle pel compliment de les restriccions sanitàries en ports i aeroports.

També et pot interessar

stats