32 estudiants d’instituts d’Elx contagiats després d'un viatge de final de curs a Mallorca

El brot coincideix amb una pujada de més de 6 punts en la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana durant l’última setmana

Alumnat accedint a les proves de la convocatòria 2021 a València
Alumnat accedint a les proves de la convocatòria 2021 a València / EFE

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest dimarts un brot de coronavirus en un viatge de final de curs de batxillerat que afecta, de moment, 32 estudiants de diferents instituts d'Elx, tant públics, concertats com a privats.

L’alumnat va viatjar en ferri el passat 12 de juny a Mallorca, on van estar fins al 18 de juny. Durant el viatge, van conviure amb estudiants d’altres comunitats autònomes, que també han notificat brots al Ministeri de Sanitat, després de celebrar diverses festes i activitats lúdiques.

A la tornada alguns estudiants van mostrar símptomes compatibles amb la Covid-19 i se'ls va fer la prova PCR. Salut Pública continua en aquests moments amb la investigació del brot i el seguiment de contactes.

La regidora d'Educació il·licitana, la socialista María José Martínez, ha informat que la majoria dels viatges no els han organitzats els centres sinó els alumnes mateix. L'Ajuntament d'Elx farà un seguiment de l’alumnat que arribe en els pròxims dies d'altres viatges.

Els estudiants que han donat positiu i tenien exàmens de recuperació pendents els faran de manera telemàtica, i s’està estudiant amb la Universitat Miguel Hernández un canvi de dates de les proves extraordinàries de selectivitat.

La incidència del virus puja a la Comunitat Valenciana, especialment entre els més joves 

Aquest ha sigut el brot més nombrós, però la darrera actualització de la situació sanitària de la conselleria de Sanitat ha evidenciat una pujada de la incidència, que aquest dimarts s'ha situat en 45,34 casos per cada 100.000 habitants, 6,15 punts que fa una setmana. 

Aquesta pujada en la incidència s’explica per l’increment dels contagis entre la població més jove. L’avanç de la vacunació i la relaxació de les mesures sanitàries en festes i viatges com el que ha causat el darrer brot a la Comunitat Valenciana pot explicar que siguen els grups d’edat propers a la vintena els que acumulen la major proporció dels contagis. 

La situació preocupa a la ciència, especialment per l’expansió de les noves variants, com ara la delta, que es va identificar inicialment a l’Índia. Segons l’investigador González Candelas, a la propagació contribuirà, en gran mesura, la mobilitat nacional i internacional i les interaccions socials.

També et pot interessar

stats