La incidència acumulada valenciana puja sis punts l'última setmana i se situa en 45,34 casos

La Comunitat Valenciana frega els 400.000 casos positius des de l'inici de la pandèmia

Baixa lleugerament la pressió als hospitals a Espanya però torna a augmentar-ne la incidència
Proves PCR, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La incidència valenciana ha pujat en l'última setmana 6,15 punts i aquest dimarts s'ha situat en 45,34 casos per cada 100.000 habitants. Aquest paràmetre suma el tercer dia de creixement consecutiu, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

La incidència a la Comunitat Valenciana va estar durant vora tres mesos com la més baixa d'Espanya, però durant les últimes setmanes aquest indicador ha mantingut una tendència irregular que alterna lleugeres pujades amb descensos menuts. Això, combinat amb una tendència més clara al descens en els nous contagis d'altres autonomies. ha suposat que actualment la Comunitat Valencia se situe en tercer lloc autonòmic, per darrere de Galícia i les Illes Balears, en la incidència més baixa.

Al conjunt d'Espanya la incidència ha baixat aquest dimarts lleument, de 92,46 casos a 92,25 nous contagis per cada 100.000 habitants. Les comunitats autònomes han comunicat hui al Ministeri de Sanitat 4.040 nous casos positius i 30 morts més.

La Comunitat Valenciana suma ja 398.694 casos positius des de l'inici de la pandèmia, el 10,6% del total espanyol (3.768.691 casos). L'evolució dels últims dies, en qualsevol cas, no es reflecteix de moment en la pressió als hospitals, que continua millorant a poc a poc. Així, als hospitals valencians, un 0,83% dels llits estan ocupats per malats de Covid, xifra inferior al 0,93% registrat tan sols un dia abans. A les UCI ha entrat un nou pacient que eleva el percentatge de llits ocupats per afectats de coronavirus de l'1,41% al 1,52% dels llits disponibles.

Al conjunt d'Espanya, les persones que necessiten hospitalització per estar afectades per la Covid-19 representen un 2,19% (davant el 2,30% d'aquest dilluns). Les unitats de cures intensives, igualment, tenen el 7,80% de les places ocupades per aquests malalts (xifra que fa només un dia era del 8,23%).

També et pot interessar

stats