Ingressa a l'UCI a Elx un dels estudiants contagiats a Mallorca

El jove, de 18 anys, es troba en estat greu després de contraure el coronavirus en el brot originat en les festes de fi de curs

L'Hospital General d'Elx en una imatge d'arxiu
L'Hospital General Universitari d'Elx en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Un jove de 18 anys que va contraure el coronavirus en un viatge de fi de curs a Mallorca ha sigut ingressat en estat greu a la unitat de cures intensives de l'Hospital General Universitari d'Elx, segons ha confirmat Les notícies del matí. L'estudiant es va contagiar en el macrobrot de l'illa, que suma almenys 67 positius a la Comunitat Valenciana i 1.167 a tot Espanya, on hi ha prop de 4.796 persones en quarantena.

Dos viatges més a Salou i Lloret de Mar han causat el contagi de 37 alumnes de batxillerat valencians més.

Aquesta situació, afegida al centenar de contagis que deixen els últims brots notificats per la Conselleria de Sanitat Universal (Bétera, Utiel, la Pobla de Vallbona i València), ha elevat la incidència a 75 casos per cada 100.000 habitants en catorze dies a la Comunitat Valenciana.

La meitat dels nous contagis corresponen a persones de 15 a 29 anys.

Segons va informar la setmana passada la regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Elx, María José Martínez, la majoria d'aquests viatges no els van organitzar els centres, sinó els mateixos alumnes després d'acabar els exàmens de la Selectivitat.

Els alumnes que han donat positiu i tenien exàmens de recuperació pendents els faran de manera telemàtica i en el cas de les proves extraordinàries de selectivitat de juliol s'estudia amb la Universitat Miguel Hernández (UMH) un possible canvi de data perquè puguen realitzar-los.

Mentre es continua duent a terme un control i seguiment dels alumnes que han arribat en els últims dies d'altres viatges per a realitzar-los les proves PCR.

També et pot interessar

stats