El Consell estudia reduir aforaments i restringir horaris

El cap del Consell, Ximo Puig, preveu reunir aquest dijous la Mesa Interdepartamental per a la prevenció i actuació contra la Covid-19

Nit de descontrol de contagis / À Punt NTC

El cap del Consell, Ximo Puig, preveu reunir aquest dijous la Mesa Interdepartamental per a la prevenció i actuació contra la Covid-19 per a analitzar l'augment dels contagis. Segons ha pogut saber À Punt Notícies, s'estudia reduir aforaments i restringir horaris en alguns sectors com l'oci nocturn.

Aquest dimecres, Puig es reunirà amb la consellera de Sanitat Ana Barceló per a estudiar les decisions a prendre davant el fort avanç de la variant delta, que ja representa el 50% dels nous casos. El cap del Consell valorarà amb els experts i responsables de salut pública quines decisions cal prendre en aquest moments. La Mesa Interdepartamental es podria reunir després de la sessió de control d'aquest dijous a les Corts.

"Hem de ser més prudents que mai", ha dit el president del Consell, Ximo Puig en declaracions als mitjans després de comparéixer amb la presidenta balear Francina Armengol. El responsable polític ha remarcat que la Covid-19 és un virus "molt complicat" i que ens trobem davant un moment complicat. La vacunació salva cada dia "moltes vides" però hi ha encara "perills". Puig ha assegurat que la variant delta "és molt gran" i suposa vora del 50% dels nous contagis que es detecten.

Puig ha mostrat "molta preocupació" per les dades de la pandèmia a la Comunitat Valenciana. "Estic en contacte permanent en la consellera de Sanitat. Aquesta vesprada quan torne em reuniré amb ella i demà analitzarem, amb els experts i responsables de salut pública, quines decisions cal prendre en aquest moment", ha deixat clar. I ha demanat corresponsabilitat. "Aquesta pandèmia no la superarem sense l'impuls individual", ha afegit.

El passat dimarts la Mesa Interdepartamental va decidir prorrogar les mesures en vigor fins el 14 de juliol. Es va decidir mantenir l'alçament del toc de queda i l'obertura l'oci nocturn fins a les 2 del matí i sense zona de ball, i l'horari de l'hostaleria fins a la 1 del matí, amb un aforament del 50% en interiors i del 100% en terrasses, i un màxim de 10 comensals per taula.

També et pot interessar

stats