Rafael Badenes (Hospital Clínic): "La vacunació dels joves ha d'avançar-se"

El responsable de la secció d'Anestesiologia i Reanimació assegura que les llistes d'espera estan apropant-se a les dades prepandèmia

Badenes, aquest dimarts, durant l'entrevista
Badenes, aquest dimarts, durant l'entrevista / À Punt NTC

El responsable de la secció d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital Clínic de València, Rafael Badenes, ha assegurat aquest dimarts en Les notícies del matí que les llistes d'espera estan apropant-se a les que es registraven prèviament a la pandèmia. "S'estan fent tots els esforços que cal i que ens permet la dinàmica dels hospitals", ha remarcat. A l'Hospital Clínic, ha dit com a exemple, la llista d'espera superava els 70 dies i durant la pandèmia va arribar a 170-180 dies i en data d'ahir la xifra se situa en 92 dies.

Badenes ha ampliat que les cirurgies més greus són les que més es prioritzen, fonamentalment malalties oncològiques i cardiovasculars. El facultatiu confia que durant l'estiu continue l'activitat quirúrgica i la reducció de les llistes d'espera. "Tindre, com ara, menys d'un 5% d'ingressats amb malaltia Covid, permet que l'activitat quirúrgica siga la normal", ha explicat.

Badenes ha recordat que actualment la pressió assistencial per Covid és molt baixa i no condiciona l'activitat diària del centre mèdic. "Hui dia seguim en una activitat quirúrgica del 120% perquè no hi ha interferència. Si segueix augmentant la pressió vinculada a la Covid, hauríem d'adaptar les nostres mesures", ha argumentat. Els sanitaris estan atents a l'evolució, però, de moment, no estan condicionats per la pandèmia.

El perfil actual d'hospitalitzats per coronavirus té un perfil d'home, de trenta a cinquanta anys, ha detallat el facultatiu. També ha considerat que, en aquest moment, qui més pot patir la pressió de la malaltia dins el sistema de salut és l'atenció primària.

Al llarg de l'entrevista, el facultatiu s'ha mostrat partidari d'avançar la vacunació dels joves. Badenes està molt satisfet de com està fent-se el procés de vacunació i en aquest context ha incidit en el fet que, en la mesura que es puga, cal vacunar els grups amb més mobilitat, com són els joves.

També et pot interessar

stats