Així va ser la batuda policial a la Coma per la delinqüència

L'ambulatori del barri reobri dilluns blindat per les forces de seguretat després de nou dies tancat per les denúncies d'agressions al personal sanitari

Operació policial al barri de la Coma, aquest dijous

Dijous de vesprada un gran operatiu de la Policia Nacional va prendre per sorpresa els carrers del barri de la Coma, a Paterna (Horta Nord) sense que transcendiren els detalls més enllà que l'objectiu principal era "previndre la delinqüència". Tampoc van confirmar si n'hi havia hagut detencions.

L'endemà, aquest divendres, el cos de seguretat ha difós un comunicat en què dona més detalls. En concret, es busca restablir la seguretat ciutadana en la zona i, sobretot, donar resposta als incidents violents esdevinguts fa poc i vinculats amb l'ambulatori del barri. Fa nou dies que va tancar davant les creixents denúncies d'agressions patides pel personal d'atenció primària. La pràctica totalitat dels facultatius estan de baixa laboral, "degut, en gran part, a les amenaces que reben diàriament, en alguna ocasió amb armes". La vespra de posar el forrellat, sense anar més lluny, un pacient va atacar un sanitari.

El dispositiu de la Policia Nacional, que va començar cap a les set i mitja de la vesprada, va durar només 45 minuts i en aquest temps s'identificaren 147 persones, s'inspeccionaren 26 vehicles i s'obriren 34 actes per tinença de substància estupefaent, d'una banda, i 18 més per possessió d'armes blanques.

Hi han participat diferents unitats del cos, com ara el grup de resposta immediata a la criminalitat (GRIC), la unitat d'intervenció policial (UIP), la unitat de prevenció i reacció (UPR), mitjans aeris i guies canins. Els policies bloquejaren temporalment les entrades i eixides d'aquesta conflictiva àrea de Paterna i paraven a tota persona que s'acostava pels voltants.

La Coma és un barri d'acció preferent, aïllat del nucli urbà del municipi. Format sobretot per habitatges socials, es considera una zona marginal i perillosa. Entre els últims incidents ocorreguts, destaquen les amenaces als empleats de l'ambulatori o els quatre ferits per arma blanca després d'una batussa entre membres de dues famílies. El grup d'homicidis de la brigada provincial de la policia judicial de València s'hi va fer càrrec de la investigació d'aquests casos.

Aquest matí, com tota la setmana, només estava operativa la unitat de conductes addictives i salut mental al centre de salut. La Conselleria de Sanitat s'ha compromés a reobrir les infraestructures restants dilluns vinent perquè s'hi reprenga l'activitat, perquè ja hi haurà "metges suficients" per a poder donar servei. La Policia de la Generalitat es coordinarà amb la Nacional i la Local de Paterna per a vigilar el recinte i assegurar l'activitat dels professionals sanitaris sense incidents.

També et pot interessar

stats