La Policia Nacional pren el barri de la Coma, a Paterna

Un operatiu de seguretat ha bloquejat per sorpresa les entrades i eixides durant diverses hores

Centre de salut del barri La Coma, a Paterna (l'Horta)
Centre de salut del barri La Coma, a Paterna (l'Horta) / Europa Press

La Policia Nacional ha desplegat per sorpresa un gran dispositiu de seguretat especial al barri de la Coma, a Paterna. A última hora de la vesprada d'aquest dijous diversos furgons del cos policial, un helicòpter i altres unitats especials han pres els carrers d'aquesta zona amb l'objectiu de "previndre la delinqüència".

Segons fonts policials, l'actuació ha començat a les 19:35 hores i fonts pròximes al cas han apuntat a Efe que ha finalitzat aproximadament dues hores després, sense que de moment haja transcendit el motiu d'un desplegament tan potent, ni si hi ha hagut detencions. El diari Levante-EMV ha informat que l'ampli operatiu policial ha bloquejat les entrades i eixides d'aquesta conflictiva àrea de Paterna.

La Coma és un barri d'acció preferent, aïllat del nucli urbà del municipi. Formada sobretot per habitatges socials, es considera una zona marginal i conflictiva. Des del dimecres de la setmana passada, el centre de salut adscrit està tancat perquè la pràctica totalitat dels professionals d'atenció primària que hi treballen ha sol·licitat la baixa laboral, "degut, en gran part, a les amenaces que reben diàriament, en alguna ocasió amb armes". La vespra de posar el forrellat, sense anar més lluny, un pacient va atacar un facultatiu.

La Conselleria de Sanitat s'ha compromés a reobrir l'ambulatori dilluns vinent perquè s'hi reprenga l'activitat, perquè ja hi haurà "metges suficients" per a poder donar servei. La Policia de la Generalitat es coordinarà amb la Policia Local del municipi per a vigilar el recinte i assegurar l'activitat dels professionals sanitaris sense incidents.

També et pot interessar

stats