Sanitat i Justícia estudiaran incrementar la presència policial al centre de salut de la Coma

Es coordinarà el treball entre forces i cossos de seguretat i els treballadors del centre de Paterna i l’assistència sanitària domiciliària comptarà amb acompanyament de la Policia Nacional

Centre de salut del barri La Coma, a Paterna (l'Horta)
Centre de salut del barri La Coma, a Paterna (l'Horta) / Europa Press

Les conselleries de Sanitat i de Justícia estudiaran incrementar la presència policial en horari d'obertura del centre de salut del barri de la Coma, a Paterna (Horta Nord), segons ha explicat Sanitat aquest dimarts. El centre roman tancat des de la setmana passada, quan la pràctica totalitat dels seus professionals d'atenció primària sol·licitaren la baixa laboral a causa de les amenaces que reben diàriament.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han indicat que aquest dimecres se celebrarà una reunió entre tots dos departaments de la Generalitat per a abordar el tema. Precisament aquest dimarts, Sanitat ha mantingut una trobada amb la subdelegació del govern a la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de reforçar la seguretat dels treballadors del citat centre de salut.

Durant la trobada s'ha acordat continuar la coordinació entre forces i cossos de seguretat i els treballadors del centre; a més, l’assistència sanitària domiciliària comptarà, com s'ha fet fins ara, amb acompanyament de la Policia Nacional en els casos que se sol·licita per part dels treballadors.

A més, la interlocutora policial sanitària reforçarà els cicles formatius en matèria de seguretat a disposició del personal sanitari, amb consells de seguretat i explicant les mesures amb les quals compten actualment: seguretat amb dos vigilants, càmeres de videovigilància, botó antipànic i codi d'alerta.

Des de la Conselleria de Sanitat han insistit que el centre de salut "reprendrà l'activitat quan estiga garantida la seguretat del personal sanitari i el correcte funcionament del centre".

També et pot interessar

stats