La policia autonòmica s’incorpora a la vigilància del centre de salut de la Coma de Paterna

L’ambulatori, que ja té vigilants de seguretat i la supervisió de la Policia Local, prepara la reobertura amb garanties de seguretat per als treballadors

Un usuari del centre de salut pregunta a les portes, tancades, de l'ambulatori que dona servei a aquest barri de Paterna
Un usuari del centre de salut pregunta a les portes, tancades, de l'ambulatori que dona servei a aquest barri de Paterna / À Punt NTC

La Generalitat reforçarà la presència policial al centre de salut del barri de la Coma, a Paterna, que està tancat des de fa uns dies perquè tots els professionals sanitaris estan de baixa laboral a causa de les agressions i les amenaces rebudes dels pacients.

Agents de la policia de la Generalitat vigilaran aquest centre de salut, juntament amb la Policia Local de Paterna, que ja vigilava el centre, per a garantir la seguretat dels professionals sanitaris que exerceixen en aquest centre de Paterna.

Càmeres i botó del pànic per als treballadors

Actualment, el centre té dos vigilants de seguretat, càmeres de videovigilància, botó antipànic i codi d'alerta per a preservar-ne la integritat dels treballadors.

És l’acord amb què s’ha tancat la reunió dels responsables de la Conselleria de Sanitat i de Justícia, a més de representants de la comissaria de la Policia Nacional de la zona. En finalitzar, fonts de la Generalitat han confirmat que “la policia autonòmica col·laborarà amb la Conselleria de Sanitat per a garantir la seguretat del centre de salut de la Coma de Paterna i l’atenció sanitària en la zona”.

Els sanitaris rebran formació sobre seguretat personal

En aquest sentit, les mateixes fonts puntualitzaven que “la Policia de la Generalitat coordinarà el servei amb el cos de la Policia de Paterna per a assegurar l’activitat dels professionals sanitaris del centre de salut”.

El departament de salut de l’Arnau de Vilanova - Llíria informarà els treballadors d’aquest ambulatori dels detalls d’aquest dispositiu especial de seguretat dijous i la planificació de la reobertura. El personal també rebrà formació en matèria de seguretat. 

També et pot interessar

stats