Botellot a la una de la matinada al centre de València

El repunt de contagis no ha dissuadit els comportaments incívics d'algunes persones que continuen desafiant les normes tot i l'amenaça de sancions greus

Imatge del botellot captat a la plaça de la Mare de Déu / À Punt NTC

Ni el repunt de contagis ni l'amenaça de sancions dissuadeixen alguns comportaments incívics. La redacció d'informatius d'À Punt ha captat imatges d'un botellot a la una de la matinada a la plaça de la Mare de Déu de València. Davant de la porta dels Apòstols de la catedral vegem una multitud de persones, la majoria turistes, bevent, sense mascareta, ballant i sense respectar cap distància de seguretat.

Això el dia en què el TSJ autoritzava ampliar el toc de queda nocturn -entre la una i les sis de la matí- fins al 16 d'agost en 77 municipis de la Comunitat Valenciana, entre els quals hi ha la ciutat de València.

Fa un parell de setmanes el Consell va modificar el règim sancionador pels incompliments de les restriccions sanitàries, elevant a infracció greu el consum d'alcohol en la via pública fora de l'horari establit. Des d'aleshores els botellots poden ser sancionats amb multes de 600 a 30.000 euros.

Tanmateix, la mesura no ha aconseguit frenat aquestes conductes. Cada setmana hi ha un degoteig d'informacions sobre la intervenció de botellots. El passat cap de setmana, per exemple, es van desallotjar tres macrobotellots a Torrevella (Baix Segura), un d'ells amb un miler de participants.

També et pot interessar

stats