Més de la meitat de la població valenciana estarà en toc de queda des de dilluns

Un total de 77 localitats, on viuen quasi 2,7 de persones, tindrien la mobilitat nocturna limitada entre la una i les sis de la matinada si el TSJ ho autoriza

Imatge aèria de Benidorm
Imatge aèria de Benidorm
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de juliol 2021 - 15:27 Actualitzat: 23 de juliol 2021 - 14:12

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha autorizat l'ampliació del nombre de municipis amb toc de queda nocturn a 77, 45 més que en l'actualitat. La mesura entrarà en vigor el pròxim 26 de juliol i tindria una vigència fins al 16 d'agost. Més de la meitat de la població valenciana, vora 2,7 milions de persones, tindrien restringida la mobilitat nocturna entre les 01:00 i les 06:00 hores.

La major part dels municipis pertanyen a l'àrea metropolitana de València i s'amplia substancialment el nombre de poblacions costaneres d'Alacant i Castelló. Alguns dels municipis per als quals s'havia decretat el toc de queda ixen del llistat i altres s'incorporen. En concret, segons el document que ha lliurat la Generalitat a l'alt tribunal, deixarien de tindre restringida la mobilitat nocturna huit localitats (Alaquàs, Almàssera, Catarroja, Montcada, Picanya, Quart de Poblet, Sedaví i Tavernes Blanques). Aquest és el llistat complet:

En la província d'Alacant: l'Alfàs del Pi, Alacant, Banyeres de Mariola, Benidorm, Callosa d'en Sarrià, Callosa de Segura, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, la Nucia, Muro d'Alcoi, Ondara, Pego, Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig, Saix, Teulada i la Vila Joiosa.

En la província de Castelló: Alcalà de Xivert, Almenara, Benicàssim, Borriana, Borriol, Onda, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs.

En la província de València: Albal, Alboraia, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bétera, Bunyol, Burjassot, Canals, Xiva, Foios, Gandia, Godella, l'Eliana, l'Olleria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Mislata, Museros, Oliva, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, el Puig, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Rocafort, Sagunt, Silla, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Torís, Utiel, València, Vilamarxant, Xeraco i Xirivella.

 

Segons ha informat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la roda de premsa posterior a la Interdepartamental els indicadors que s’han tingut en compte a l’hora de decidir els municipis on aplicar toc de queda son aquests:

• Incidència acumulada dels últims 14 dies (IA14): Casos amb data de diagnòstic en els últims 14 dies.

• Incidència acumulada dels últims 14 dies en persones de 65 anys o més: Casos amb edat de 65 anys o més amb data de diagnòstic en els últims 14 dies.

• Increment Diagnòstic: Increment diagnòstic percentual dels casos diagnosticats en els últims 7 dies respecte de la mitjana de les dues setmanes anteriors.

• Percentatge de Traçabilitat dels casos en els últims 14 dies: Percentatge de casos diagnosticats en els últims 14 dies que confirmen haver tingut contacte amb un cas en l'enquesta corresponent.

• Percentatge de Positivitat de Proves Diagnòstiques d'Infecció Activa : Percentatge de proves positives d'entre les proves realitzades a persones que es registren en aqueix territori en els últims 7 dies.

• Número reproductiu bàsic instantani (Rt): El Rt és una estimació a cada moment de temps del número reproductiu bàsic (R0), que estima la mitjana del nombre de casos secundaris que genera un cas infectat. Una estimació d'aquest indicador inferior a 1 apunta a una situació de l'epidèmia controlada

• Indicador d'excés de casos en els últims 7 dies respecte a l'esperat segons risc de la Comunitat Valenciana i la població de cada territori (IEC): Aquest indicador es calcula a partir del risc mig estimat en la Comunitat Valenciana i les poblacions de cada territori, comparant els casos observats amb els esperats en cas que el risc fóra homogeni en tota la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats