El Consell sol·licita l’aval al TSJ per a prorrogar i ampliar els municipis amb toc de queda

L’aval és necessari perquè la decisió comporta limitar drets fonamentals

Control policial del toc de queda
Control policial del toc de queda / À Punt NTC

La Generalitat ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana l’aval per a prorrogar i ampliar el llistat de municipis amb toc de queda entre les 01:00 i les 06:00 hores des de dilluns, segons ha pogut saber À Punt Notícies

El passat 12 de juliol, el TSJ valencià ja va donar el vistiplau (a més de la limitació a un màxim de 10 persones de les reunions socials i familiars en tot el territori valencià) a la restricció de la mobilitat nocturna entre les 1 i les 6 hores en 32 localitats de més de 5.000 habitants amb major risc epidemiològic per Covid-19. Encara no ha transcendit quins seran els municipis on es prorrogarà i en els que s’ampliarà la mesura. En aquesta decisió es valora la incidència acumulada, el percentatge de positivitat de les PCR, els brots i la traçabilitat del virus.  L’aval és necessari perquè la decisió comporta limitar drets fonamentals.

Aquest dijous es reunirà la Mesa Interdepartamental amb la pròrroga del toc de queda sobre la taula. A més, el Consell estudia limitar els aforaments en interiors, el nombre de persones en reunions, que podria passar de 10 a 6, així com prorrogar els horaris de tancament de bars i restaurants i les mesures restrictives pel que fa a la venda d'alcohol.

També et pot interessar

stats