El Consell es reuneix per a prorrogar restriccions i ampliar municipis amb toc de queda

La Mesa Interdepartamental estudia aquest dijous possibles limitacions de reunions i aforaments

Imatge d'arxiu de la Interdepartamental del passat mes de juny
Imatge d'arxiu de la Interdepartamental del passat mes de juny / Generalitat

La Mesa Interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la Covid-19 es reuneix aquest dijous al matí després que el Consell haja sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana l'aval per a ampliar a 77 el nombre de municipis amb toc de queda. Si la justícia dona el seu vistiplau aquestes poblacions tindrien limitada la mobilitat nocturna entre les 01:00 i les 06:00 hores fins el 16 d'agost. Aquesta serà una de les decisions que prendrà la Interdepartamental, juntament amb la pròrroga les actuals restriccions vigents, la limitació dels aforaments en els interiors així com la reducció del nombre de persones en reunions, passant de les 10 actuals a 6, segons ha pogut saber À Punt. Totes aquestes mesures també haurien de comptar amb l’aval del TSJ.

Després de l'última interdepartamental, el Consell va endurir les mesures restrictives per a combatre la pandèmia amb el tancament de l'oci nocturn, la prohibició de la venda d'alcohol des de les 8 de la vesprada, la limitació a 10 persones en les reunions i el toc de queda en 32 poblacions, entre d'altres. Unes restriccions que estaran en vigor fins diumenge que ve.

El cap del Consell, Ximo Puig, compareixerà en roda de premsa per a anunciar les decisions que s'han pres.

El grup d’experts i expertes que assessora el Consell va mostrar preocupació per l’alt nivell de contagis especialment entre els joves i va constatar un augment d'ingressos hospitalaris en aquesta franja. Així mateix, va remarcar que la vacunació és peça clau i va alertar de l'increment de casos de Covid persistent entre els joves.

Les actuals restriccions estan en vigor fins el 25 de juliol i, entre altres, suposen el tancament de l'oci nocturn, la prohibició de venda d'alcohol des de les 20:00 hores i el toc de queda a 32 municipis valencians.

Després de l'entrada en vigor de les últimes restriccions decretades per la Generalitat per a contindre la pandèmia, la incidència de coronavirus segueix en ascens en pràcticament tot el mapa municipal valencià. És la principal conclusió de les dades territorialitzades publicades aquest dimarts per la Conselleria de Sanitat Universal (consolidades fins al 19 de juliol) i que evidencien com ja hi ha 251 poblacions en risc extrem per propagació de Covid-19, el màxim nivell d'alerta que estableix el semàfor del Ministeri de Sanitat. És a dir, el 46% dels municipis valencians comptabilitzen en les últimes dues setmanes una incidència acumulada (IA) de més de 250 casos per cada 100.000 habitants.

També et pot interessar

stats