El Consell sancionarà els botellots amb multes de fins a 30.000 euros

S'eleva a infracció greu el consum d'alcohol a la via pública per part de més de quatre persones

Botellots en el primer cap de setmana sense toc de queda
Botellots en el primer cap de setmana sense toc de queda
09 de juliol 2021 - 13:10

El ple del Consell ha aprovat les noves mesures per a contindre la propagació del coronavirus i ha actualitzat el règim sancionador pels incompliments, mitjançant una modificació del decret llei 11/2020.

La reforma del decret incorpora com a infracció greu els botellots, que defineix com el consum d'alcohol al carrer de més de quatre persones -en lloc de les deu que s'estipulaven fins ara- segons ha avançat la consellera portaveu Mónica Oltra. Aquest incompliment pot ser sancionat amb entre 600 i 30.000 euros de multa.

Fins ara, eren les ordenances municipals les que sancionaven el botelló però ara s'incorpora com a infracció greu al Règim sancionador (Decret llei 11/2020, de 24 de juliol) contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant la covid-19.

El decret ha entrat en vigor aquest dissabte, després d'haver-se publicat divendres en el DOGV.

També es computarà com a infracció greu la participació en festes, reunions i celebracions en l'horari restringit quan no es mantinguen les mesures de prevenció i distància de seguretat vigents.

I s'amplia a infracció molt greu, amb multes de fins a 60.000 euros, la sanció als organitzadors d'aquests esdeveniments, per la seua major responsabilitat.

El Consell també ha aprovat la modificació de la Llei de Salut de 2014 per a prohibir la venda d'alcohol a partir de les 20 hores quan no siga per a consum a l'interior del local, segons ha avançat la consellera.

Encara que al principi la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, havia explicat que la modificació de les sancions es referia als botellots fora de l'horari permés, la Conselleria de Justícia ha precisat que totes dues mesures (infraccions greus i prohibició de venda d'alcohol) s'apliquen a tot el territori de la Comunitat Valenciana independentment de si hi ha o no toc de queda en els municipis de major incidència de la covid-19.

Mónica Oltra ha explicat que aquest nou règim sancionador té un component addicional de generar consciència, des de la idea que "que ningú, amb independència de la seua edat, està lliure d'acabar a l'UCI o pitjor, i que per això cal cuidar-nos els uns als altres". "Aquest Consell posa per damunt la salut, la vida i la seguretat de les persones", ha explicat.

A la responsabilitat dels joves ha apel·lat aquest matí la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, després de la reunió de coordinació de seguretat de mesures Covid-19, que ha presidit el cap del Consell, Ximo Puig.

En la troballa, on s'ha avançat el nou règim sancionador, han participat la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i representants dels ajuntaments de València, Castelló i Alacant.

També et pot interessar

stats