En tren i autobús: continua l'arribada de refugiats ucraïnesos a València i Alacant

Aquesta matinada també ha arrbat a Alacant un tren procedent de París amb refugiats ucraïnesos

Refugiats ucrïnesos arriben a València i Alacant

La Fundació Junts per la Vida ha organitzat aquest diumenge el trasllat a València de més famílies ucraïneses que fugen de la guerra al seu país.

Així a les 9:00 hores d'aquest matí, un autobús contractat per l'empresari valencià Juan Manuel Baixauli ha portat 58 persones més fins a Torrent i al voltant de la mitjanit està previst que arribe una caravana de furgonetes de l'EMT de València amb altres 23 persones refugiades.

L'ONG ha gestionat i ha organitzat l'allotjament de totes les persones que van arribant les quals acolliran famílies en uns casos, i a altres els facilitaran un altre tipus d'allotjaments.

Amb aquests nous desplaçaments, Junts per la Vida ja haurà traslladat 425 refugiats en autobusos i en l'avió que va arribar aquest dissabte.

Tren procedent de París

Un tren amb desplaçats procedents d'Ucraïna ha arribat aquesta matinada a Alacant, al qual ha rebut un dispositiu d'uns quaranta voluntaris de la Creu Roja i altres ONG.

El tren va partir de París i ha passat per l'estació de Sants, a Barcelona, abans de posar rumb a la Comunitat Valenciana i concloure el viatge a Alacant, on bona part dels desplaçats han sigut acollits per familiars o amics que resideixen a la província. No obstant això, també hi ha persones que han arribat sense allotjament.

Alacant és una de les províncies amb més població ucraïnesa resident, raó per la qual el govern central ha triat la ciutat com un dels tres punts d'Espanya on poder habilitar instal·lacions d'allotjament temporal per als desplaçats, juntament amb Pozuelo de Alarcón (Madrid) i Barcelona.

També et pot interessar

stats