Agents immobiliaris valencians gestionen 200 allotjaments gratuïts cedits a refugiats ucraïnesos

A través de la iniciativa Emergency Home, els propietaris ofereixen els seus habitatges i les persones refugiades poden realitzar les seues demandes d'allotjament abans d'eixir del país

Refugiats ucraïnesos al pas fronterer de Vysne Nemecke, a Eslovaquia
Refugiats ucraïnesos al pas fronterer de Vysne Nemecke, a Eslovaquia / Martin Divisek (Efe)

L'Associació d'Immobiliàries de la Comunitat Valenciana (Asicval) col·labora amb la iniciativa solidària Emergency Home per a trobar allotjament gratuït a persones i famílies refugiades arran de la invasió d'Ucraïna.

A través del lloc web, disponible en castellà i ucraïnés, el projecte facilita que les persones propietàries oferisquen els seus espais residencials i que les persones refugiades realitzen les seues demandes d'allotjament abans fins i tot d'eixir del país.

Així, els agents immobiliaris s'encarreguen de determinar l'espai disponible més convenient per a cada demandant i de gestionar sense cost el corresponent contracte de comodat, en el qual el propietari es compromet a cedir gratuïtament l'espai i a assumir el cost dels subministraments d'aigua i energia.

El projecte, promogut en els primers mesos de la pandèmia per un centenar d'agents immobiliaris de tot Espanya per a facilitar allotjament a professionals sanitaris, s'ha reactivat ara amb motiu de la crisi humanitària, com ja va ocórrer anteriorment a les Illes Canàries per a ajudar les persones afectades per l'erupció del volcà de la Palma.

Actualment, 300 col·laboradors voluntaris participen en la iniciativa, entre professionals de la intermediació immobiliària, el dret, els serveis a llars, la traducció i la comunicació, incloent-hi el centenar de fundadors.

Emergency Home compta ja amb una borsa de 200 espais residencials en la Comunitat Valenciana, 500 en tot Espanya, amb la qual s'han posat a disposició des d'habitacions en primers habitatges, fins a bungalous o hotels.

Els primers contractes a la Comunitat Valenciana s'han firmat aquesta setmana a Requena i al barri valencià de Benicalap, en concret a dues famílies amb fills menors d'edat.

També et pot interessar

stats