ERC assegura la tramitació de la llei d'habitatge després d'un acord amb el govern espanyol

La Moncloa es compromet per escrit que la norma respectarà "escrupolosament" el marc competencial de les autonomies

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, intervé aquest dijous en el ple del Congrés
La ministra de Transports, Raquel Sánchez, intervé aquest dijous en el ple del Congrés / Fernando Alvarado (Efe)

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) no s'oposarà a la tramitació del projecte de llei pel dret a l'habitatge després d'haver arribat aquest dijous a un acord per escrit amb el govern espanyol que li garanteix el "respecte escrupolós del marc competencial en matèria d'habitatge" en el text final. Un pacte que, en la pràctica, permetrà a l'executiu de Pedro Sánchez salvar la votació per a tirar avant la norma.

Ho ha anunciat la diputada d'ERC Pilar Vallugera en el ple del Congrés, durant el debat de l'esmena a la totalitat que els republicans han presentat a la llei junt amb les del PP, Ciutadans, PDeCAT, PNB i JxCAT.

A més del compromís que ERC ha obtingut, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha garantit que el text resultant del projecte de llei d'habitatge serà respectuós amb la Constitució, amb les competències de les comunitats autònomes i amb l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. I ha donat també la seua paraula que la norma "serà acordada amb les forces progressistes, entre les quals es troba Esquerra Republicana".

Des d'ERC subratllen que l'aprovació del tràmit de hui "no suposa en cap cas la validació de la llei", sinó que impedeix que el text retorne a l'executiu. Fet que es donaria si, finalment, els tretze escons de la formació votaven a favor de les esmenes de devolució dels altres grups, com s'estudiava inicialment. L'acord d'aquest dijous permet que la llei continue la tramitació parlamentària amb la negociació de les esmenes parcials que s'obrirà en els pròxims dies. 

També et pot interessar

stats