La Fundació Junts per la Vida porta a València el primer autobús de refugiats des de la ciutat de Lviv

L'ONG traslladarà a València un total de 52 persones en un viatge que durarà aproximadament cinc dies

Ucraïsos fugint de la guerra
Ucraïsos fugint de la guerra / Wojtek Jargilo Poland Out (Efe)
04 de març 2022 - 14:37

El primer autobús amb famílies ucraïneses –menors i mares– que han aconseguit eixir del país fugint de la guerra i que es traslladaran a València dins de l'operatiu d'emergència i humanitari que du a terme la Fundació Junts per la Vida eixirà aquesta vesprada des de la ciutat ucraïnesa de Lviv i es preveu que arribe a la frontera amb Polònia durant la pròxima matinada.

Un equip d'aquesta ONG es troba fins al passat dimarts a la frontera amb Polònia preparant i organitzant l'operatiu i esperant l'arribada de l'autobús amb 52 persones. Des de l'entitat indiquen que no saben quant de temps tardaran a fer-ho perquè hi ha llargues cues i embossos en aquest punt, i el pas fronterer és molt lent. Fonts de la fundació expliquen que quan l'autobús arribe a la frontera i es troben en territori polonés, els estaran esperant ''per a donar-los menjar calent, i sobretot ànim i esperança davant el sofriment que estan vivint".

Una volta en aquest punt, les famílies començaran el viatge fins a València, on seran rebuts per la Fundació Junts per la Vida, després d'aproximadament uns cinc dies de viatge. La gran majoria de les famílies ucraïneses que viatgen ja tenen vincles amb la fundació pels programes d'acolliment familiar de menors que ha fet l'ONG des de fa uns anys durant l'estiu. A més, cal ressaltar la solidaritat de la societat, ja que la fundació, d'origen valencià, està rebent donacions en el seu web oficial per poder cobrir les despeses de tot l'operatiu, perquè només disposa dels fons de la mateixa ONG i aportacions particulars.

També et pot interessar

stats