Aterra a Manises un avió amb vora un centenar de refugiades ucraïneses

El viatge l'ha organitzat l’ONG Junts per la Vida i l’avió l'ha cedit l’aerolínia valenciana Air Nostrum

Avió d'Air Nostrum amb refugiades ucraïneses arriba a València
Un avió d'Air Nostrum amb refugiades ucraïneses arriba a València / Verónica March
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de març 2022 - 20:30 Actualitzat: 12 de març 2022 - 18:46

L'aeroport de València, a Manises, ha rebut aquest dissabte un avió d'Air Nostrum amb famílies ucraïneses: en total 92 persones, en un trasllat que ha organitzat la fundació Junts per la Vida, dins de la campanya d'emergència a Ucraïna que està duent a terme.

A l'arribada a València el passatge ha sigut rebut per la fundació Junts per la Vida i algunes de les famílies que acolliran una part de les persones refugiades. És el cas de Lisa, de 21 anys, que ha arribat amb la seua filla de dos a València per a quedar-se amb Toni i Amparo, els que foren els seus pares d'acollida durant 12 anys. Alexandra, que ha vingut amb el fill de dotze anys, també va demanar ajuda a la seua família d'acolliment, que l'allotjarà en un habitatge de Benaguasil, on ja s'han preparat per a l'escolarització del xiquet, per tal de donar-li classes d'anglés i perquè practique futbol. A la resta, l’ONG li facilitarà l'allotjament.

L'avió que ha facilitat la companyia de manera solidària, farà el viatge de retorn a Polònia la pròxima matinada, carregat amb una part de l'ajuda humanitària que s’ha arreplegat entre la plantilla de l’empresa. S'han recollit 4.000 quilos, però s'emportarà només el material que es puga carregar en l'avió, prioritzant el que siga més necessari i que és el que han sol·licitat a la zona de la frontera d'Ucraïna amb Polònia, on treballa un equip de voluntaris de l'ONG des de fa deu dies en l'atenció d'emergència i humanitària i el trasllat cap a València.

Fins ara, l'ONG ha facilitat el trasllat de quatre autobusos i aquest és el primer avió. La fundació Junts per la Vida és l'única ONG espanyola que està treballant a la ciutat polonesa de Pzremysl, prop de la frontera amb Ucraïna, on passen cada dia milers de persones fugint de la guerra d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats