Junts per la Vida avisa de l'excés d'ajuda a Ucraïna i demana optimitzar els enviaments

L'entitat insta a racionalitzar aquest tipus d'enviaments a través d'organitzacions especialitzades en ajuda humanitària

Junts per la Vida demana optimitzar els enviaments d'ajuda humanitària a Ucraïna / Junts per la Vida

L'ONG valenciana Junts per la Vida, amb voluntariat a la frontera de Polònia amb Ucraïna atenent les persones refugiades, adverteix de l'excés d'ajuda en aquesta zona i demana que es racionalitze l'enviament d'ajuda humanitària.

La seua presidenta, Clara Arnal, explica en un vídeo remés als mitjans que reben moltíssima roba de donacions particulars i que no s'utilitza perquè n'hi ha un excés: "La roba s'acumula al terra, al carrer, on es banya per la pluja i la neu i finalment no serveix per a res".

En el vídeo es poden veure les imatges d'aquesta situació, al centre d'atenció a refugiats de Przemysl i voltants, on està situada aquesta instal·lació logística per a atendre les persones que arriben d'Ucraïna.

Encara que és d'agrair la voluntat solidària, l'entitat insta a racionalitzar aquest tipus d'enviaments, de roba i medicaments, a través d'organitzacions especialitzades en ajuda humanitària amb l’objectiu d’optimitzar-lo perquè realment servisquen per a ajudar la població. Un equip de voluntaris i voluntàries de Junts per la Vida fa ja més d'una setmana que es troba a la ciutat de Przemysl assistint les persones refugiades, atenent-les quan arriben i organitzant-los el viatge fins a València, dins de la seua campanya d'emergència per Ucraïna.

La fundació rep donacions en el seu web o en el número de compte ES91 2100 2967 8102 0004 2107 per a sufragar les despeses de l'operatiu, ja que només disposa de fons interns i aportacions particulars.

També et pot interessar

stats