València rep dos nous autobusos amb famílies ucraïneses

Amb aquests són ja quatre els autobusos que han arribat a la capital del Túria gràcies a l'ONG Junts per la Vida

Autobús amb refugiats ucraïnesos que ha arribat a Burjassot
Autobús amb refugiats ucraïnesos que ha arribat a Burjassot / À Punt

Aquest dijous de matí arriben dos nous autobusos organitzats per l’ONG Junts per la Vida amb famílies ucraïneses —mares amb les seues criatures menors d’edat— que han aconseguit fugir de la guerra del seu país.

Amb els dos autobusos que hi arriben aquest dijous, l’ONG valenciana haurà portat fins a Espanya ja 230 persones repartides en quatre trajectes a través de l’equip de voluntaris que fa ja més d'una setmana que està a la frontera de Polònia amb Ucraïna assistint les persones refugiades.

Els dos autobusos, amb capacitat per a cinquanta persones cadascun, van eixir ahir dimecres des de la ciutat de Pzremysl, pròxima a la frontera, i hi arribaran, aproximadament, a les 7:00 hores un i a les 10:00 hores l’altre. 

En arribar, algunes de les persones que hi viatgen seran rebudes i acollides per famílies valencianes, i a la resta se'ls habilitarà un altre tipus d'allotjament, que l'ONG encara està gestionant.

El primer autobús, el de les 7:00 hores, arribarà a la Universitat Politècnica de València (UPV), que de nou ha cedit les seues instal·lacions per a atendre les famílies que hi arriben. Es tracta d'un autobús organitzat per l'empresari valencià Juan Manuel Baixauli, president de Consultia Business Travel, que ha posat a la disposició de la fundació per al trasllat de les famílies ucraïneses.

El mateix vehicle va eixir de València diumenge passat carregat d'ajuda humanitària donada per la solidaritat de la societat valenciana que es va depositar en uns magatzems de Polònia amb la intenció de fer-la arribar a Ucraïna. Ara, torna a València traslladant persones refugiades.

El segon autobús ha sigut organitzat per l'Ajuntament de Burjassot, i es preveu la seua arribada al voltant de les 10:00 hores del matí a aquesta localitat de l’Horta Nord. Les famílies que hi viatgen seran rebudes i ateses per membres de Junts per la Vida a la seua arribada i, després, conduïdes als seus respectius llocs d’acolliment. 

També et pot interessar

stats