La solidaritat amb Ucraïna viatja en autobús, furgoneta i camió

Famílies i organitzacions valencianes es llancen a la carretera per a evacuar refugiats i transportar voluntaris al país en guerra

La solidaritat amb Ucraïna viatja en autobús i furgoneta

Cada vegada són més els ciutadans valencians que pel seu compte o a través d'organitzacions com la fundació Junts per la Vida emprenen viatge per carretera cap a la frontera de la Ucraïna en guerra. L'últim cas que hem conegut és el d'un matrimoni del Campello (Alacantí), que ja està de camí amb la seua furgoneta per tal d'arreplegar els familiars d'una veïna ucraïnesa. Amb Susana i Charly, membres de la patrulla Mamut del grup escolta Mare Nostrum, viatgen tres ucraïnesos residents a la Comunitat Valenciana que volen unir-se a la guerra.

Mentre ells recorren els 2.800 quilòmetres que ens separen de la frontera, el primer autobús de la fundació Junts per la Vida, amb 52 dones i criatures ja viatja cap a València. I aquest diumenge, un segon autobús, amb capacitat per a 50 persones, ha eixit de Bétera en direcció a Polònia. A més de rescatar refugiats i refugiades de la frontera, el comboi transporta ajuda humanitària donada per la societat valenciana.

La furgoneta que ha eixit aquest matí del Campello té dues missions. La primera és arreplegar cinc persones a la frontera entre Ucraïna i Polònia; i la segona, portar a la mateixa frontera tres veïns d'origen ucraïnés perquè es retroben amb la família i s'unisquen a l'exèrcit en la defensa del país contra la invasió russa.

Segons el diari Información, les cinc persones que els arreplegaran a la frontera són els quatre nets (dues parelles de cosins) i la nora de Zora, de 63 anys, resident al Campello. Els nets de Zora tenen dos, quatre, catorze i vint anys. Estan fora de perill, ja que van poder eixir del país i posar-se a recer de les tropes russes.

El comboi campeller té previst arribar a Varsòvia aquest dilluns a la nit i, segons l'Ajuntament del Campello, la tornada està prevista per a dimecres o dijous. Una vegada al Campello, l'àvia es farà càrrec dels nets i de la nora, mentre esperen que la resta torne de la guerra.

La família del Campello ha fet una crida a la població i sol·licita ajuda per a fer front a les despeses del llarg viatge. Demanen que les ajudes es facen per Bizum al telèfon 34680613840, amb el concepte "Polònia".

En aquesta línia i des del Baix Segura, l'ONG From Heart to Heart Torrevella ha contractat un primer camió per a portar ajuda humanitària i a la tornada a la Comunitat Valenciana fer de corredor humanitari i emportar-se grups de refugiats cap a Espanya. 

També et pot interessar

stats