Una ONG de Torrevella trasllada refugiats ucraïnesos fins a la Comunitat Valenciana

Els voluntaris de From Heart to Heart Torrevella porten ajuda humanitària a la frontera amb Polònia i a la tornada s'emporten famílies que volen arribar a Espanya 

Els ucraïnesos tracten de fugir amb l'ajuda de voluntaris espanyols / À Punt NTC

Fins a 3.000 vehicles esperen a la frontera de Polònia per a traslladar els refugiats que arriben des d'Ucraïna a altres parts del continent. Un d’aquests transports pertany a From Heart to Heart Torrevella, una ONG del Baix Segura que, a més de portar ajuda humanitària, a la tornada a la Comunitat Valenciana actua de corredor humanitari i s'emporta grups de refugiats cap a Espanya. 

Yuri i Pablo, dos voluntaris d’aquesta organització, han parlat en exclusiva per a À Punt Notícies per a explicar com de dur és aquest viatge. En un principi van tractar de rescatar de Kíev la família de Yuri, però com que no van poder fer-ho, van decidir quedar-s'hi per a ajudar-ne altres. 

Entre els dos organitzen el trasllat de persones refugiades des d’un alberg situat a la frontera de Polònia amb Ucraïna. Aquest dimecres han traslladat dues famílies amb xiquets menuts. Després de més de 17 hores ininterrompudes de viatge, han fet una xicoteta parada a Alemanya per a descansar. 

"També fem trajectes curts", ha assegurat Yuri, a qui encara li quedaven unes quantes hores de conducció per davant, però això permetrà a les famílies rescatades iniciar una nova vida, a Torrevella, en pau.

També et pot interessar

stats