Un autobús amb 52 refugiats ucraïnesos viatja ja cap a València

Es tracta del primer que arribarà a València gràcies a les gestions de l'ONG valenciana Fundació Junts per la Vida

El primer autobús fletat per la Fundació Juntos por la Vida ja va cap a València
El primer autobús llogat per la Fundació Junts per la Vida ja va cap a València / Fundació Junts per la Vida

Mig centenar de refugiats ucraïnesos que han aconseguit fugir de la guerra al seu país van ja de camí cap a València en autobús gràcies a l'operatiu posat en marxa per la Fundació Junts per la Vida. Són en total 52 persones pertanyents a diverses famílies, entre menors, mares i àvies, que viatgen a bord del primer autocar llogat per l'organització benèfica. Aquesta ONG valenciana compta amb un equip desplaçat des del dimarts a la frontera entre Polònia i Ucraïna per a dur a terme ajuda d'emergència i humanitària, i organitzar el trasllat de refugiats ucraïnesos a Espanya.

L'autobús ha arribat al punt fronterer a les quatre de la passada matinada, després de dotze hores de trajecte des de la ciutat ucraïnesa de Lviv, d'on va partir. Fonts de l'ONG han explicat que els embussos en carretera i el procés lent en el pas fronterer han allargat el temps del desplaçament.

L'autocar llogat per la Fundació Junts per la Vida, al pas fronterer entre Polònia i Ucraïna
L'autocar llogat per la Fundació Junts per la Vida, al pas fronterer entre Polònia i Ucraïna / Fundació Junts per la Vida
L'autocar traslladarà a València 52 persones entre mares, àvies i menors
L'autocar traslladarà a València 52 persones entre mares, àvies i menors / Fundació Junts per la Vida

En aquest punt de la frontera els esperaven tres voluntaris de la Fundació, que van rebre els refugiats amb abraçades i emoció per haver aconseguit deixar enrere la situació bèl·lica del seu país. Han declarat que tots, entre els quals hi ha molts xiquets, van arribar "molt cansats". Allí van poder prendre alguna cosa calenta i descansar un poc, abans d'iniciar el camí cap a València, on seran acollits per famílies.

La presidenta de la Fundació, Clara Arnal, ha afirmat que la majoria dels menors que viatgen amb les mares i àvies en l'autobús tenen un vincle amb l'ONG, ja que durant els estius han vingut a la Comunitat Valenciana dins dels programes d'acolliment familiar que té en marxa des de fa més de 25 anys.

Dos xiquets dormen a l'autobús
Dos xiquets dormen a l'autobús / Fundació Junts per la Vida

S'espera que l'autobús arribe a la destinació final els pròxims dies, encara que l'entitat no concreta la data exacta perquè, com ha explicat, l'autocar haurà de realitzar parades.

També et pot interessar

stats