Puig estima que vora un miler de refugiats ucraïnesos ja estan al territori valencià

S’espera que arribe un important contingent, perquè a la Comunitat Valenciana resideixen entre 20.000 i 30.000 compatriotes

Milers de refugiants es concentren en la frontera amb Polònia per a intentar eixir del seu país en guerra
Milers de refugiats es concentren a la frontera amb Polònia per a intentar eixir del seu país en guerra / Efe

Prop de mil refugiats han arribat ja al territori valencià buscant un lloc segur, sense guerra. Així ho ha confirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha destacat que a la Comunitat Valencia viuen habitualment entre 20.000 i 30.000 ucraïnesos, el que fa pensar que fins el nostre territori arribarà un contingent important de persones refugiades.

A tots ells els rep la Comunitat "amb els braços oberts" i amb el dispositiu "preparat" per a acollir-los. Puig ha indicat que l'obertura de corredors, a la qual s’ha compromés Rússia amb Ucraïna, facilitarà l'eixida de milers famílies de la zona de conflicte.

El president ha advocat per coordinar tots els recursos disponibles amb totes les entitats públiques i privades que han mostrat el seu suport i solidaritat davant la crisi humanitària causada per la invasió russa, i ha assegurat que s'està accelerant el procés "tan ràpidament com és possible".

"Estem treballant intensament", sobretot en aquells territoris en els quals hi ha ja més persones d'Ucraïna "pensant que hi ha una qüestió fonamental com és el visat, que tinguen permís de residència i de treball, amb la qual cosa podrem integrar al màxim a la població", ha afegit el president.

Segons ha dit, "estem amb els braços oberts perquè som una societat solidària i també hem patit en el passat aquestes circumstàncies".

Preguntat pel fet que alguna ONG que treballa sobre el terreny espera portar ja aquest cap de setmana algunes dones i menors a la Comunitat Valenciana, a manera d'avançada, el president ha assenyalat que "de manera individual ja han vingut unes mil persones" i davant l'arribada de més desplaçats ha advocat per la "màxima cooperació" per a "organitzar-ho adequadament".

Comptabilitzant els recursos

A hores d’ara, els municipis estan fent un treball de concreció dels recursos disponibles i el govern valencià el coordinarà "de la millor manera", segons ha afegit Puig.

Juntament amb les empreses i entitats de tota classe, s'està treballant, segons el cap del Consell, per a "enviar, com més de pressa millor, un comboi d'operació, perquè aquells que estan en el mateix territori patint l'agressió criminal almenys tinguen ajuda –aliments i roba ha demanat l'ambaixada– de la nostra part". Aquest comboi partirà "en qüestió de dies", ha agregat el president.

També et pot interessar

stats