Puig anuncia dos centres logístics per a coordinar l'ajuda humanitària a Ucraïna

El president ha garantit l'assistència sanitària i educativa per a totes les famílies ucraïneses desplaçades a la Comunitat Valenciana

Ximo Puig s'ha reunit a
Puig s'ha reunit a Alacant amb col·lectius i associacions ucraïnesos / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit a Alacant amb col·lectius i associacions de la població ucraïnesa a les comarques alacantines arran de la invasió de Rússia a Ucraïna. Una trobada en la qual el cap del Consell ha anunciat dos centres logístics per a coordinar l'ajuda humanitària a la Ciutat de la Llum i Fira València.

Damunt la taula en la reunió ha estat l'acollida dels refugiats fugits de la guerra. Els col·lectius ucraïnesos d'Alacant han demanat ajuda perquè puguen viatjar i han mostrat la seua preocupació per com es regularà la situació legal dels desplaçats.

Màxima voluntat d'acolliment

Puig ha garantit l'assistència sanitària i educativa per a totes les famílies. Segons ha dit, estan disposats a rebre a totes "les famílies que tinguen ja alguna relació amb la Comunitat Valenciana, perquè tenim ja 21.000 ucraïnesos censats entre nosaltres i després a les persones que finalment Europa diga que ens corresponguen".

Segons ha explicat, la Generalitat està treballant per a tindre un magatzem logístic en la Ciutat de la Llum i també a Fira València, amb l'objectiu d'enviar un comboi d'ajuda humanitària cap a Ucraïna.

"Es noliejarà un comboi amb els productes que ens ha demanat l'ambaixada d'Ucraïna, que arribarà a una plataforma logística a Polònia a través de la qual es produirà la distribució dels aliments, roba i altres productes que amb la solidaritat de la societat valenciana disposarem".

Voluntat ferma que l'AVE arribe a Atocha

El cap del Consell també ha parlat sobre la postura de la Generalitat respecte al canvi d'estació de destinació i origen de l'AVE Madrid-Alacant. El president s'ha mostrat contrari al trasllat de l'estació d'Atocha a Chamartín i ha demanat que les necessitats tècniques "siguen compatibles amb els interessos dels usuaris".

Puig ha destacat que "no es donen les circumstàncies per a aqueix canvi" i ha mostrat la "voluntat ferma" de la Generalitat de "revertir aquesta decisió".

Sistema de finançament

A més també s'han tractat aspectes vinculats a l'actualitat política com la candidatura del president de la Xunta de Galícia a liderar el Partit Popular.

El president ha apel·lat a Núñez Feijóo al fet que reconsidere la seua posició sobre la necessitat de canviar el sistema de finançament si finalment assumeix la representació del seu partit per a tota Espanya.

Ajudes als sectors productius

D'altra banda, Ximo Puig ha visitat juntament amb la consellera d'Innovació, Carolina Pascual, les noves oficines del grup empresarial Eiffage Infraestructuras a Elx. Una visita en la qual s'ha compromés a ajudar els sectors productius per a reduir l'impacte dels costos de l'energia, transport i matèries primeres.

També et pot interessar

stats