La Generalitat té preparades 200 places per als refugiats ucraïnesos

La Generalitat vol fer una xarxa de solidaritat amb l'ajuda d'institucions, empreses, entitats sense ànim de lucre o persones físiques

La Generalitat té preparades 200 places per als refugiats ucraïnesos
La Generalitat té preparades 200 places per als refugiats ucraïnesos / Biel Aliño (EFE)
04 de març 2022 - 15:07

La vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, ha informat aquest divendres que la Generalitat té ja preparades unes 200 places per a acollir persones refugiades procedents d'Ucraïna que estan arribant a Espanya.

Oltra ha assegurat en una roda de premsa que el govern valencià té preparat el contingent perquè aquest primer acolliment es puga produir "en les millors condicions de tranquil·litat, confort i seguretat per a aquestes persones que venen amb un trauma profund".

La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha reiterat la seua crida perquè institucions, empreses i particulars oferisquen cases i pisos en els quals cobrar un lloguer i acollir les famílies que arriben fugint de la invasió russa. A més, Oltra ha informat que aquest divendres està previst publicar en el web de la Generalitat un qüestionari telemàtic perquè les institucions, empreses, entitats sense ànim de lucre o persones físiques puguen informar sobre els recursos de què disposen per a aquesta xarxa de solidaritat i acolliment.

Pel que fa al sistema de protecció per als menors refugiats, ha indicat que està preparant per als xiquets que arriben a la Comunitat Valenciana sense referent familiar, i es prendrà la decisió que ''més convinga'' depenent de la situació de cadascú d'ells. La decisió pot ser un acolliment familiar, un alberg o residència, depenent de les circumstàncies.

També et pot interessar

stats