El Teatre Principal d’Alacant acull la IV edició dels Premis Berlanga

À Punt retransmet en directe la gala a les 21.45 hores, amb Pere Aznar com a mestre de cerimònies

Imatges del photocall de la IV edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià
Persones encarregades d'entregar els guardons de la IV edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià / Virginia Contreras

El Teatre Principal d’Alacant acull aquesta nit la IV edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià, rebatejats com a Premis Berlanga, en homenatge al centenari del naixement de Luis García Berlanga i tot el seu univers creatiu. Aquests guardons, que concedeixen l'Institut Valencià de Cultura i l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual (AVAV), tenen com a objectiu promocionar la professió i es converteixen en el millor aparador de l'audiovisual valencià.

Pere Aznar serà l’encarregat de conduir la cerimònia, que tindrà l’acompanyament musical de Sedajazz i les col·laboracions d’Aitana Ferrer, Arkano i Muchachito Bombo Infierno. A més, la gala es retransmetrà en directe per À Punt a les 21:45 hores des del teatre i es podrà seguir tant pel web i com pel canal de televisió.

Han sigut els acadèmics i les acadèmiques de l’AVAV els qui han nominat les diverses produccions audiovisuals en les 21 categories competitives del certamen. Les grans triomfadores de les nominacions han sigut El lodo, amb deu, i Lucas i Las consecuencias, amb nou cadascuna. De fet, Lucas té dos intèrprets nominats per a la categoria de millor actor de repartiment: Jordi Aguilar i Jorge Cabrera.

Imatges de 'El lodo', un dels productes audiovisuals amb més nominacions
Imatges de 'El lodo', un dels productes audiovisuals amb més nominacions

A més, Mamen García, una de les actrius valencianes més polifacètiques, serà guardonada amb el reconeixement a la trajectòria, que atorga l’Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual. García és àmpliament coneguda com a actriu pel treball en televisió, com en la recent i reeixida sèrie Señoras del (h)ampa, i en les mítiques Escenas de matrimonio, Las Chicas de Oro, La que se avecina, Maniàtics i Socarrats

Imatge d'arxiu de Mamen García
Imatge d'arxiu de Mamen García / Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual

Per altra banda, la directora, guionista, artista visual i productora valenciana Giovanna Ribes rebrà el Premi d'Honor de l'Audiovisual Valencià 2021. Ribes és fundadora de Dones en Art i de l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, a més de membre de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, dels Productors Audiovisuals Valencians, de l'Associació de Directors Valencians, de la Mostra Viva del Mediterrani, de la European Documentary Network i de la European Women Association. 

Està al capdavant de la productora audiovisual valenciana Tarannà Films i ha dirigit, escrit i produït llargmetratges de ficció i documentals, així com curtmetratges.

La directora, guionista, artista visual i productora valenciana Giovanna Ribes
La directora, guionista, artista visual i productora valenciana Giovanna Ribes / Rober Solsona (Europa Press)

També et pot interessar

stats