Els Premis de l'Audiovisual Valencià seran els Premis Berlanga a partir d’enguany

La quarta edició dels guardons se celebrarà al Teatre Principal d'Alacant el 4 de desembre i es retransmetrà per À Punt

Enguany se celebra l'Any Berlanga pel centenari del seu naixement
Enguany se celebra l'Any Berlanga per commemorar el centenari del seu naixement / IVC

La Conselleria de Cultura, a través de l’Institut Valencià de Cultura i l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual (AVAV), han acordat que els premis amb què es reconeix anualment el treball de l'audiovisual valencià s’anomenen a partir de 2021 ‘Premis Berlanga’, com a homenatge al cineasta en el centenari del seu naixement.

El conseller Vicent Marzà ha assenyalat que amb aquesta nova denominació no només volen retre homenatge a Luis García Berlanga en el centenari del seu naixement, sinó que també volen vincular la seua figura de manera permanent a la gran festa anual de l'audiovisual valencià. Marzà també ha assenyalat que la celebració dels premis s'integra en el calendari d'activitats organitzades per la Generalitat dins de l'Any Berlanga.

La gala d’entrega de la quarta edició dels premis audiovisual valencià estrenarà denominació dissabte 4 de desembre al Teatre Principal d'Alacant i es retransmetrà en directe per À Punt.

En aquesta nova edició, els guardons tenen com a objectiu reconéixer la qualitat d'aquelles pel·lícules i produccions audiovisuals de caràcter cultural o d'entreteniment que s’hagen estrenat entre la data d’entrega dels últims premis (21 de novembre de 2020) i el 31 de desembre d’enguany. També volen destacar els mèrits en l'àmbit creatiu, artístic i tècnic dels i les professionals valencianes.

En 2021, els premis tornaran a comptar amb vint-i-quatre categories a concurs, a més del tradicional Premi d'Honor, que s'atorga directament i que es donarà a conéixer en dates pròximes a la cerimònia. Aquestes categories inclouen els llargmetratges, els curtmetratges i les sèries, ja siguen de gènere documental, de ficció o d'animació, així com la categoria de millor videojoc.

També et pot interessar

stats