Giovanna Ribes rebrà el Premi d'Honor de l'Audiovisual 2021

La directora, guionista, artista visual i productora valenciana rebrà el premi el 4 de desembre en el marc de la quarta edició dels Premis Berlanga

La directora, guionista, artista visual i productora valenciana Giovanna Ribes
La directora, guionista, artista visual i productora valenciana Giovanna Ribes / Rober Solsona (Europa Press)

La directora, guionista, artista visual i productora valenciana Giovanna Ribes rebrà el Premi d'Honor de l'Audiovisual Valencià 2021, que es concedeix en el marc de la quarta edició dels Premis Berlanga, programats per al 4 de desembre en el Teatre Principal d'Alacant. Així ho ha anunciat el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, en un acte celebrat a València.

El titular de Cultura ha afegit que "és important visibilitzar dones com Giovanna, que reivindica altres maneres de fer amb una mirada femenina de l'organització de les productores i dels projectes audiovisuals que s'ofereixen a la societat".

La guardonada ha manifestat que rep aquesta distinció "amb humilitat". "En la meua persona es reconeixen tantes dones i homes que hem estat treballant conjuntament per l'audiovisual". Així mateix, ha emfatitzat que "ser dona no és només un afegit, sinó un orgull, una potència, una manera de viure i d'estar acaparant l'espai que hem d'acaparar".

Giovanna Ribes és fundadora de Dones en Art i de l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, membre de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, dels Productors Audiovisuals Valencians, de l'Associació de Directors Valencians, de la Mostra Viva del Mediterrani, de la European Documentary Network i de la European Women Association. Està al capdavant de la productora audiovisual valenciana Tarannà Films i ha dirigit, escrit i produït llargmetratges de ficció i documentals, així com curtmetratges.

Cerimònia "berlanguiana"

Durant l'acte s'han avançat alguns detalls de la gala de lliurament dels premis. La figura de Luis García Berlanga serà el fil conductor, i la presentació serà a càrrec de l'humorista Pere Aznar.

"Volem que el lliurament de guardons estiga marcada per l'inconfusible humor satíric propi de les pel·lícules de Berlanga i, a més, com el director sempre va donar una especial importància a les actrius i als actors, tots els lliuraments dels premis les faran intèrprets valencians", ha remarcat el president de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, Pep Llopis.

La cerimònia comptarà també amb l'acompanyament musical de Sedajazz i les col·laboracions d'Aitana Ferrer, Arkano i Muchachito Bombo Infierno.

També et pot interessar

stats