L'actriu Mamen García, premi a la trajectòria de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual

El jurat reconeix l’actriu com un exemple de dona polivalent, implicada i “artísticament incommensurable”

Imatge d'arxiu de Mamen García
Imatge d'arxiu de Mamen García / Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual

Mamen García, una de les actrius valencianes més polifacètiques, serà guardonada aquest dissabte en la quarta edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià, a partir d'ara Premis Berlanga, amb el reconeixement a la Trajectòria que atorga l’Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual. 

“Mamen García posseeix una excel·lent, extraordinària i densa trajectòria com a professional. És un exemple de dona polivalent, implicada i artísticament incommensurable. Ve del món de la música, ha sigut cantant durant moltíssims anys, i com a actriu et traspassa, és una gran comunicadora, ha exercit al llarg de la seua carrera papers desagraïts, però els fa tan bé que es converteixen en agraïts”, ha manifestat el president de l’Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, Pep Llopis. 

L'actriu recollirà aquest reconeixement en el transcurs de la gala dels Premis Berlanga, que se celebrarà en el Teatre Principal d'Alacant i que tindrà l'assistència de grans professionals del món audiovisual valencià.

Actriu de cinema, teatre, televisió, a més de cantant, compositora i pianista, Mamen García és àmpliament coneguda com a actriu pel seu treball en televisió, com en la recent i reeixida serie Señoras del (h)ampa, i en les mítiques Escenas de matrimonio, Las Chicas de Oro, La que se avecina, Maniàtics o Socarrats. Amb àmplia trajectòria també en teatre, va aparéixer en alguns títols com Billy Elliot, Follies, Éramos tres hermanas, Crisis de identidad, Terapias, El hombre de La Mancha, o Memory: de Hollywood a Broadway.

Natural de la Marina Alta i ontinyentina d'adopció, Mamen García ha merescut en tres ocasions el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat, el 2000 i el 2009, a la millor actriu i el 2006 a la millor actriu de repartiment. Ha rebut també per la seua interpretació en Billy Elliot el premi a millor actriu de repartiment en l'onzena edició dels Premis de Teatre Musical. El 2019 va rebre la Medalla al Mèrit Cultural i Artístic de la Generalitat.

També et pot interessar

stats