Reobrin les fonts i estanys del Parc Central de València, després de dues setmanes sense aigua

Aquestes zones estaven clausurades a causa de la infecció de setze xiquets de 2 a 11 anys, després de prendre-hi el bany

Dos xiquets combaten la calor al parc central de València
Dos xiquets prenen el bany al Parc Central de València, en una imatge d'arxiu / Biel Aliño (Efe)

L'Ajuntament de València reobri aquest dimarts els estanys i les fonts del Parc Central de València, després d'haver estat tancades durant més de dues setmanes per la infecció de setze menors. Els xiquets es van infectar després de prendre el bany a les zones d'aigua del parc per la presència d'un bacteri i l'Ajuntament va decidir tancar-lo preventivament.

El parc va tancar el 20 de juliol i va reobrir dos dies després, però les fonts i estanys van continuar tancats per precaució. Se sospita que el causant de les infeccions va ser el protozou Cryptosporidium, un microorganisme que causa criptosporidiosi, una malaltia que causa diarrea i mal de panxa. Després de buidar les zones d'aigua, es va procedir a la desinfecció.

El tancament del parc va generar polèmica. L'oposició va criticar la clausura perquè, davant de les altes temperatures, "els parcs són un refugi per a les persones", com va assenyalar la regidora socialista Elisa Valía. L'alcaldessa, María José Catalá, va criticar els retrets de l'oposició, ja que considerava la decisió de "sentit comú", pel risc sanitari. "No acabe d'entendre que hi haja grups polítics que hagen fet crítica d'aquesta actitud prudent".

També et pot interessar

stats