El Parc Central de València reobri aquest dissabte després de buidar totes les fonts i extraure'n mostres

El consistori va ordenar el tancament per la possible presència d'un paràsit que ha infectat deu menors

Tanquen preventivament el Parc Central
Tanquen preventivament el Parc Central / Ajuntament de València

El Parc Central de València reobri aquest dissabte després d’haver buidat totes les fonts del recinte i que els tècnics de la Conselleria de Sanitat hagen pres mostres de l’aigua, segons han avançat fonts de l’ajuntament. L'alcaldessa de València, María José Catalá, havia apuntat aquest divendres que el parc "previsiblement" continuaria tancat durant tota la jornada fins que el personal tècnic poguera garantir que "no hi ha cap risc per a la salut dels menors".

El consistori va ordenar el tancament del parc dijous passat després que deu xiquets d'edats compreses entre 2 i 11 anys s'infectaren després de banyar-se en les zones d'aigua del parc. Se sospita que el causant ha sigut el protozou Cryptosporidium, un microorganisme que causa criptosporidiosi, una malaltia que provoca diarrea i mal de panxa.

Des de l'oposició, la regidora del Grup Municipal Socialista Elisa Valía assegurava que la decisió de tancar el Parc Central era "un error greu" i apuntava que, davant les altes temperatures d'aquests dies, "els parcs són un refugi per a les persones i tancant aquest parc el govern provisional només aconsegueix que els dies siguen molt menys suportables i que la salut de les persones puga veure's greument afectada".

Catalá, per la seua banda, ha subratllat que el tancament del parc respon a un "criteri de prudència". "No acabe d'entendre que hi haja grups polítics que han fet una crítica d'aquesta actitud prudent, perquè per a mi els menors i la salut dels xiquets estan per davant sempre de qualsevol qüestió política", ha manifestat.

També et pot interessar

stats