El Parc Central de València continuarà tancat almenys un dia més, a l'espera de l'anàlisi de les aigües

L'Ajuntament permetrà la celebració d'una activitat infantil, programada dins la fira de juliol, fora de l'àrea precintada després del contagi de deu menuts d'entre els dos i els onze anys

Un cadenat impedeix l'entrada en un dels accessos al Parc Central de València
Un cadenat impedeix l'entrada en un dels accessos al Parc Central de València / À Punt NTC

El Parc Central continuarà tancat almenys un dia més, però l'Ajuntament de València permetrà la celebració d'una activitat infantil, programada dins de la Fira de Juliol, fora de l'àrea precintada per la troballa d'un bacteri que ha infectat nou menors.

Tècnics de la Conselleria de Sanitat estan extraient les mostres d'aigua i "tardaran tot el dia a garantir que no hi ha presència de bacteri i no hi ha risc per a la salut dels menors", segons ha explicat l'alcaldessa de València, María José Catalá, que ha justificat el tancament parcial del recinte "per un criteri de prudència". "En aquest moment fa molta calor i és molt difícil tindre obert el Parc Central amb aquesta calor i evitar que un menor es pose en contacte amb l'aigua", ha destacat.

Deu xiquets d'edats compreses entre els 2 i 11 anys, segons la informació actualitzada per la conselleria de Sanitat, s'han infectat després de banyar-se en les zones d'aigua del parc. Se sospita que el causant ha sigut el Protozou cryptosporidium, un microorganisme que causa criptosporidiosis, que causa diarrea i mal de panxa. Una vegada es buiden les zones d'aigua es procedirà a la desinfecció, segons ha detallat el regidor Carlos Mundina.

Català ha criticat els retrets de l'oposició per haver ordenat el tancament del recinte, una de les poques àrees verdes de la zona, en plena onada de calor, ja que considera de "sentit comú" la decisió, pel risc sanitari. "No acabe d'entendre que hi haja grups polítics que hagen fet crítica d'aquesta actitud prudent", ha dit.

L'alcaldessa ha assegurat que "els menors i la seua salut estan per davant sempre de qualsevol qüestió política" i s'ha preguntat "en quin món vivim en el que partits critiquen que un Ajuntament prenga mesures de prevenció per a garantir la salut dels menuts".

Tanques perimetren una de les llàmines d'aigua del Parc Central
Tanques perimetren una de les llàmines d'aigua del Parc Central / À Punt NTC

També et pot interessar

stats