València tanca preventivament el Parc Central per la possible presència d'un paràsit en les làmines d'aigua

S'han detectat set casos d'infecció per aquest microorganisme en xiquets i xiquetes d'entre 2 i 9 anys

Tanquen preventivament el Parc Central
Tanquen preventivament el Parc Central / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha ordenat aquest dijous el tancament cautelar i provisional del Parc Central i procedirà al buidatge de les làmines d'aigua i fonts de tot el jardí després de l'alerta remesa des de la Subdirecció General d'Epidemiologia de la Generalitat per la sospita de la presència del protozou cryptosporidium, un microorganisme causant de la infecció criptosporidiosis. Una vegada es buiden les zones d'aigua es procedirà a la desinfecció, segons ha detallat el regidor Carlos Mundina.

L'Ajuntament i la Conselleria de Sanitat treballen "de manera conjunta" després d'haver-se registrat casos d'infecció per aquest microorganisme en un total de set xiquets d'edats compreses entre els 2 i 9 anys, segons ha informat el consistori en un comunicat. El símptoma principal de la infecció és diarrea aquosa, sovint amb altres signes de malestars gastrointestinals.

El contagi, segons les dades recaptades, es pot deure per "l’accés indegut" a les làmines d'aigua i les fonts per part dels xiquets que les utilitzaven com a zones de bany i refresc, un ús que des del consistori recorden que està "totalment prohibit", atés que les aigües "no reben tractament". "Està totalment prohibit l'ús indegut d'aquests espais, tant per les persones com tampoc de les mascotes, especialment els gossos, atés que són transmissors de la malaltia", ha recalcat el regidor.

El paràsit que transmet la criptosporidiosi viu en la terra, en els aliments i en l'aigua, i també pot trobar-se en les superfícies contaminades amb femta. La infecció se sol produir en ingerir el paràsit si està en el menjar, en l'aigua, tant en la qual es beu com en la que es nada, així com en tocar-se la boca amb mans contaminades.

També et pot interessar

stats